Koko Suomi leipoo: Eliaksen ja Amandan Jouluinen suklaatoffee
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin lasten kanssa.
Ainekset
- 2 dl Valio kuohukermaa
- 1 ½ dl sokeria
- ½ dl tummaa siirappia
- 25 g Valio voita
- 50 g tummaa suklaata
- 1 tl sormisuolaa
- ½ tl piparkakkumaustetta
- 2 rkl pakastekuivattua vadelmaa
Valmistusohje
OHJE: Mittaa kattilaan kuohukerma, sokeri, siirappi sekä voi. Anna seoksen kiehua välillä sekoittaen liedellä 10-12 minuuttia, kunnes se on paksua. Vesilasiin tiputtaessa seos jähmettyy ja pystyt pyörittämään siitä pallon sormilla.
Kun toffee on valmista lisää joukkoon paloiteltu suklaa, sekä ½ tl sormisuolaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja lisää päälle pipareita ja pakastekuivattua vadelmaa ennen kuin se ehtii jähmettyä. Anna toffeen jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja nosta se sitten jäähtymään jääkaappiin. Paloittele sopiviksi paloiksi ja ripottele päälle hieman sormisuolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta