Koko Suomi leipoo: Eliaksen ja Amandan Jouluinen suklaatoffee
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin lasten kanssa.
Ainekset
- 2 dl Valio kuohukermaa
- 1 ½ dl sokeria
- ½ dl tummaa siirappia
- 25 g Valio voita
- 50 g tummaa suklaata
- 1 tl sormisuolaa
- ½ tl piparkakkumaustetta
- 2 rkl pakastekuivattua vadelmaa
Valmistusohje
OHJE: Mittaa kattilaan kuohukerma, sokeri, siirappi sekä voi. Anna seoksen kiehua välillä sekoittaen liedellä 10-12 minuuttia, kunnes se on paksua. Vesilasiin tiputtaessa seos jähmettyy ja pystyt pyörittämään siitä pallon sormilla.
Kun toffee on valmista lisää joukkoon paloiteltu suklaa, sekä ½ tl sormisuolaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja lisää päälle pipareita ja pakastekuivattua vadelmaa ennen kuin se ehtii jähmettyä. Anna toffeen jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja nosta se sitten jäähtymään jääkaappiin. Paloittele sopiviksi paloiksi ja ripottele päälle hieman sormisuolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan