Koko Suomi leipoo: Eliaksen ja Amandan Jouluinen suklaatoffee
![Copyright: MTV Oy/ Miira Ojanen. Koko_Suomi_leipoo_S7_eps13_1285](https://im.mtvuutiset.fi/image/8316750/landscape16_9/1592/896/3d1b53f0bae84a04e653ec2add56a5d8/eE/koko-suomi-leipoo-s7-eps13-1285.jpg)
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin lasten kanssa.
Ainekset
- 2 dl Valio kuohukermaa
- 1 ½ dl sokeria
- ½ dl tummaa siirappia
- 25 g Valio voita
- 50 g tummaa suklaata
- 1 tl sormisuolaa
- ½ tl piparkakkumaustetta
- 2 rkl pakastekuivattua vadelmaa
Valmistusohje
OHJE: Mittaa kattilaan kuohukerma, sokeri, siirappi sekä voi. Anna seoksen kiehua välillä sekoittaen liedellä 10-12 minuuttia, kunnes se on paksua. Vesilasiin tiputtaessa seos jähmettyy ja pystyt pyörittämään siitä pallon sormilla.
Kun toffee on valmista lisää joukkoon paloiteltu suklaa, sekä ½ tl sormisuolaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja lisää päälle pipareita ja pakastekuivattua vadelmaa ennen kuin se ehtii jähmettyä. Anna toffeen jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja nosta se sitten jäähtymään jääkaappiin. Paloittele sopiviksi paloiksi ja ripottele päälle hieman sormisuolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka