Koko Suomi leipoo: Eiffel-torni
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa tehtiin keksitaidetta.
Pohja
- 400 g margariinia
- 10 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 0,5 rkl siirappia
- 1 tl leivinjauhetta
- 2,5 dl sokeria
Kiinnitys
- 1 dl sokeria
Koristelu
- 2 prk hopeisia sokerihelmiä halkaisija noin 4mm
Pikeeri
- n. 3 dl tomusokeria
- 1 kananmunan valkuainen
- 1 tl sitruunanmehua
- vihreä pastaväri
Valmistusohje
POHJA: Sekoita kuivat ainekset kulhossa ja nypi voi siihen. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina leivinpaperin päälle noin 4 mm paksuiseksi ja leikkaa tornin osat kaavojen reunoja myöten. Pistele haarukalla pieniä reikiä keksitaikinaan ennen ennen paistoa, jotta ylimääräinen kosteus lähtee pois. Paista uunissa 200 astessa noin 8-10 min. Tarkkaile, jotta ne eivät palaisi. Paistumisen jälkeen anna jäähtyä ennen koristelua ja kiinnitystä.
KIINNITYS: Kuumenna sokeria paistinpannulla ja sekoita sen verran että se sulaa. Kasta tornin liitoskohdat sokeriin (yksi kerrallaan) ja yhdistä ne toisiinsa kiinni alustaan. Kun torni on pystyssä, ala maalaamaan elintarvikesiveltimellä pikeeriääriviivat.
KORISTELU: Koristele pikeerillä tornin osat pursottamalla reunoille ohuena nauhana. Kiinnitä heti sokerihelmet, sillä kuorrute kovettuu nopeasti.
PIKEERI: Vatkaa valkuaiset hetken aikaa, mutta älä kuitenkaan liikaa. Lisää sitruunanmehu. Lisää tomusokeria pikkuhiljaa ja koko ajan vatkaten, kunnes se on kuohkeaa ja kiiltävää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti