Koko Suomi leipoo: Eiffel-torni

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_3_BEAUTYSHOTS_KEKSITAIDETTA_ZANNI-1

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa tehtiin keksitaidetta.

Pohja

  • 400 g margariinia
  • 10 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 0,5 rkl siirappia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl sokeria

Kiinnitys

  • 1 dl sokeria

Koristelu

  • 2 prk hopeisia sokerihelmiä halkaisija noin 4mm

Pikeeri

  • n. 3 dl tomusokeria
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 1 tl sitruunanmehua
  • vihreä pastaväri

Valmistusohje

POHJA: Sekoita kuivat ainekset kulhossa ja nypi voi siihen. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina leivinpaperin päälle noin 4 mm paksuiseksi ja leikkaa tornin osat kaavojen reunoja myöten. Pistele haarukalla pieniä reikiä keksitaikinaan ennen ennen paistoa, jotta ylimääräinen kosteus lähtee pois. Paista uunissa 200 astessa noin 8-10 min. Tarkkaile, jotta ne eivät palaisi. Paistumisen jälkeen anna jäähtyä ennen koristelua ja kiinnitystä.

KIINNITYS: Kuumenna sokeria paistinpannulla ja sekoita sen verran että se sulaa. Kasta tornin liitoskohdat sokeriin (yksi kerrallaan) ja yhdistä ne toisiinsa kiinni alustaan. Kun torni on pystyssä, ala maalaamaan elintarvikesiveltimellä pikeeriääriviivat.

KORISTELU: Koristele pikeerillä tornin osat pursottamalla reunoille ohuena nauhana. Kiinnitä heti sokerihelmet, sillä kuorrute kovettuu nopeasti.

PIKEERI: Vatkaa valkuaiset hetken aikaa, mutta älä kuitenkaan liikaa. Lisää sitruunanmehu. Lisää tomusokeria pikkuhiljaa ja koko ajan vatkaten, kunnes se on kuohkeaa ja kiiltävää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!