Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Eiffel-torni

Julkaistu 30.11.2020 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa tehtiin keksitaidetta.

Pohja

  • 400 g margariinia
  • 10 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 0,5 rkl siirappia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl sokeria

Kiinnitys

  • 1 dl sokeria

Koristelu

  • 2 prk hopeisia sokerihelmiä halkaisija noin 4mm

Pikeeri

  • n. 3 dl tomusokeria
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 1 tl sitruunanmehua
  • vihreä pastaväri

Valmistusohje

POHJA: Sekoita kuivat ainekset kulhossa ja nypi voi siihen. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina leivinpaperin päälle noin 4 mm paksuiseksi ja leikkaa tornin osat kaavojen reunoja myöten. Pistele haarukalla pieniä reikiä keksitaikinaan ennen ennen paistoa, jotta ylimääräinen kosteus lähtee pois. Paista uunissa 200 astessa noin 8-10 min. Tarkkaile, jotta ne eivät palaisi. Paistumisen jälkeen anna jäähtyä ennen koristelua ja kiinnitystä.

KIINNITYS: Kuumenna sokeria paistinpannulla ja sekoita sen verran että se sulaa. Kasta tornin liitoskohdat sokeriin (yksi kerrallaan) ja yhdistä ne toisiinsa kiinni alustaan. Kun torni on pystyssä, ala maalaamaan elintarvikesiveltimellä pikeeriääriviivat.

KORISTELU: Koristele pikeerillä tornin osat pursottamalla reunoille ohuena nauhana. Kiinnitä heti sokerihelmet, sillä kuorrute kovettuu nopeasti.

PIKEERI: Vatkaa valkuaiset hetken aikaa, mutta älä kuitenkaan liikaa. Lisää sitruunanmehu. Lisää tomusokeria pikkuhiljaa ja koko ajan vatkaten, kunnes se on kuohkeaa ja kiiltävää.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Marin Seattlen torniKoko Suomi leipoo: Maijan piparkakkupaljuKoko Suomi leipoo: Sarin konjakkikoritKoko Suomi leipoo: Sarin sininen viettelysKoko Suomi leipoo: Katrin suklaa-appelsiini piparitKoko Suomi leipoo: Mustikkatähtikranssi
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti