Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Croissant

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 26.11.2018 20:53

MTV LIFESTYLE

Croissant-taikina

  • 200 g vesi (kylmä)
  • vajaa 1 tl suola
  • 20 g sokeri
  • 20 g tuore hiiva
  • 25 g kananmuna
  • n. 369 g vehnäjauho (kylmä)

Kaulintaan

  • 250 g voita
  • 20 g vehnäjauhoja
  • voiteluun: kananmuna

Valmistusohje

Kaikkien raaka-aineiden on oltava kylmiä (raaka-aineita voi pitää hetken jääkaapissa tai pakastimessa)

Kaulintavoin tulisi olla 20 asteista.

Vaivaa koukulla kaulintavoi ja vehnäjauhot nopeasti sekaisin (ei saa lämmetä). Painele rasvaseos litteäksi neliöksi.

Valmista taikina.

Sekoita kaikki raaka-aineet sekaisin ja vaivaa hyvä sitko.

Muotoile taikinasta neliö (isompi kuin rasvaneliö). Aseta rasva vinosti keskelle taikinaneliötä. Nosta taikinan kulmat rasvan päälle. Painele taikina ohuemmaksi.

Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi (noin 1,5 cm vahvuiseksi) – taittele kolmeen osaan (Puhdista jauhot rasvan päältä). Laita taikina kylmään lepäämään 10 minuutiksi.

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen jakson tekniikkatehtävässä leivottiin croisantteja. Valmistusaika on 1 tunti ja 45 minuuttia ja reseptistä tulee yhteensä 10 croissantia.

Toista tämä vielä kaksi kertaa.

(Croissantin kaulintakaava on 3 x 3, eli kaulitaan kolme kertaa ja jokaisella kerralla taikina käännetään kolmeen osaan)

Pidä taikinaa kylmässä noin 20 minuuttia ennen tuotteiden muotoilua.

Kaulitse taikina ja ota siitä kolmion muotoisia paljoa veitsellä tai taikinapyörällä leikaten.

Muotoile croissanteiksi.

Nostata.

Voitele halutessasi kananmunalla

Paista yli 200 asteessa kypsiksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: ShakkiruutupikkuleipäHelpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeellaKoko Suomi leipoo: MustikkatähtikranssiHelppo maalaisleipäTuhatlehtileivonnainenSahramitaikina
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti