Koko Suomi leipoo: Croissant
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen jakson tekniikkatehtävässä leivottiin croisantteja. Valmistusaika on 1 tunti ja 45 minuuttia ja reseptistä tulee yhteensä 10 croissantia.
Croissant-taikina
- 200 g vesi (kylmä)
- vajaa 1 tl suola
- 20 g sokeri
- 20 g tuore hiiva
- 25 g kananmuna
- n. 369 g vehnäjauho (kylmä)
Kaulintaan
- 250 g voita
- 20 g vehnäjauhoja
- voiteluun: kananmuna
Valmistusohje
Kaikkien raaka-aineiden on oltava kylmiä (raaka-aineita voi pitää hetken jääkaapissa tai pakastimessa)
Kaulintavoin tulisi olla 20 asteista.
Vaivaa koukulla kaulintavoi ja vehnäjauhot nopeasti sekaisin (ei saa lämmetä). Painele rasvaseos litteäksi neliöksi.
Valmista taikina.
Sekoita kaikki raaka-aineet sekaisin ja vaivaa hyvä sitko.
Muotoile taikinasta neliö (isompi kuin rasvaneliö). Aseta rasva vinosti keskelle taikinaneliötä. Nosta taikinan kulmat rasvan päälle. Painele taikina ohuemmaksi.
Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi (noin 1,5 cm vahvuiseksi) – taittele kolmeen osaan (Puhdista jauhot rasvan päältä). Laita taikina kylmään lepäämään 10 minuutiksi.
Toista tämä vielä kaksi kertaa.
(Croissantin kaulintakaava on 3 x 3, eli kaulitaan kolme kertaa ja jokaisella kerralla taikina käännetään kolmeen osaan)
Pidä taikinaa kylmässä noin 20 minuuttia ennen tuotteiden muotoilua.
Kaulitse taikina ja ota siitä kolmion muotoisia paljoa veitsellä tai taikinapyörällä leikaten.
Muotoile croissanteiksi.
Nostata.
Voitele halutessasi kananmunalla
Paista yli 200 asteessa kypsiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka