Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Croissant

KSL: Croissant jakso 3
Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 26.11.2018 20:53

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen jakson tekniikkatehtävässä leivottiin croisantteja. Valmistusaika on 1 tunti ja 45 minuuttia ja reseptistä tulee yhteensä 10 croissantia.

Croissant-taikina

  • 200 g vesi (kylmä)
  • vajaa 1 tl suola
  • 20 g sokeri
  • 20 g tuore hiiva
  • 25 g kananmuna
  • n. 369 g vehnäjauho (kylmä)

Kaulintaan

  • 250 g voita
  • 20 g vehnäjauhoja
  • voiteluun: kananmuna

Valmistusohje

Kaikkien raaka-aineiden on oltava kylmiä (raaka-aineita voi pitää hetken jääkaapissa tai pakastimessa)

Kaulintavoin tulisi olla 20 asteista.

Vaivaa koukulla kaulintavoi ja vehnäjauhot nopeasti sekaisin (ei saa lämmetä). Painele rasvaseos litteäksi neliöksi.

Valmista taikina.

Sekoita kaikki raaka-aineet sekaisin ja vaivaa hyvä sitko.

Muotoile taikinasta neliö (isompi kuin rasvaneliö). Aseta rasva vinosti keskelle taikinaneliötä. Nosta taikinan kulmat rasvan päälle. Painele taikina ohuemmaksi.

Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi (noin 1,5 cm vahvuiseksi) – taittele kolmeen osaan (Puhdista jauhot rasvan päältä). Laita taikina kylmään lepäämään 10 minuutiksi.

Toista tämä vielä kaksi kertaa.

(Croissantin kaulintakaava on 3 x 3, eli kaulitaan kolme kertaa ja jokaisella kerralla taikina käännetään kolmeen osaan)

Pidä taikinaa kylmässä noin 20 minuuttia ennen tuotteiden muotoilua.

Kaulitse taikina ja ota siitä kolmion muotoisia paljoa veitsellä tai taikinapyörällä leikaten.

Muotoile croissanteiksi.

Nostata.

Voitele halutessasi kananmunalla

Paista yli 200 asteessa kypsiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo