Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo: "Ciao Bella" Suussasulava sufeekakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden toisen jakson teemana oli kahvi.

Mokkakakkupohja

  • 200 g suolatonta voita
  • 200 g sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 200 g kakkuvehnäjauhoja (Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 50 g luomu raakakaakaojauhetta (Foodin)
  • 50 g uunissa paahdettuja Espresso kokonaisia kahvipapuja rouhittuna sileäksi jauheeksi
  • 1dl vahvaa Espresso-kahvia Espressokoneesta

Vuokien voitelu

  • Vuokaspray

Kostutus (taikina, kakkupohjat ja Savoiardi-keksit)

  • 4 dl vahvaa Espresso kahvia (Espresso koneella)
  • 1 rkl kahvilikööriä (Kahlua)

Savoiardi -sormikeksit (Lady Fingers) 10kpl

  • 3 kananmunaa eroteltuina
  • 100 g hienosokeria (Siro hienosokeria)
  • ripaus suolaa (hienoa ruokasuolaa)
  • 1 tl vaniljatahnaa (Organic Vanilla Bean Paste Taylor & College, 65g)
  • 2 tl sitruunamehua (1 tuore sitruuna)
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • 65 g kakkuvehnäjauhoja (Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoja)
  • 30 g perunajauhoja
  • 1-2 dl tomusokeria
  • Täyte; Mascarpone-mousse
  • 500 g Mascarpone-tuorejuustoa
  • 100 g sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl vaniljakreemijauhetta

Kuorrutus; Voikreemi

  • 250 g suolatonta voita
  • 250 g tomusokeria
  • 1-2 rkl Espresso-kahvia
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • Koristelukuorrutus; Tummasuklaa ganache
  • 200 g tummaa suklaata (Fazer Pure Dark 70% Cocoa)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 tl espressopikakahvijauhetta
  • Koristelu
  • 25 kpl tuore karhunvatukka (kullalla koristeltua)

Valmistusohje

CIAO BELLA! SULOINEN SUFEE KAKKU:

1. Uuni päälle 180C
2. Paahda kahvipapuja uunissa n. 5 min
3. Laske uunin lämpötila 170C kakkuja varten
4. Voitele irtopohjaiset kakkuvuoat (2x 20cm) ja leivinpaperia pohjiin
5. Jauha paahdetut kahvipavut jauheeksi
6. Keitä 4 dl vahvaa Espressoa
7. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
8. Vatkaa munat joukkoon yksitellen
9. Sihtaa jauhot ja kaakaojauhe joukkoon
10. Lisää paahdetut jauhetut kahvipavut ja sekoita lastalla tasaiseksi
11. Kaada kahvi joukkoon ja sekoita taikina taas lastalla tasaiseksi
12. Jaa taikina vuokiin ja paista kypsiksi 170C asteessa n.25 min. Jäähdytä ja kumoa.
13. Tee mascarponemoussetäyte ja laita viileään
14. Tee voikreemi (kts. ohje). Jätä huoneenlämpöön.
15. Tee Savoiardi-keksit (kts.ohje). Paista n.15 min 180C asteessa
16. Kuorruta karhunvatukat kullalla. Jätä kuivumaan.
17. Aseta ensimmäinen kakkupohja kakku alustalle sileä puoli alaspäin. Kostuta pohjaa espresso kahvilla (3/4dl)
18. Levitä mascarponetäytettä pohjalle (2dl). Dippaa jokainen Savoiardi-keksi kahviliköörillä terästettyyn kahviin (1,5 dl) muutaman sekunnin ajan ja aseta täytteen päälle. 5-7 keksiä yhteensä. Peitä keksit mascarpone täytteellä (2dl).
19. Nosta toinen kakkupohja päälle, sileä puoli ylöspäin. Kostuta myös tämä pohja espresso kahvilla (3/4dl). Tasoita kakkuväli.
20. Kuorruta kakku mokkavoikreemillä tasaiseksi kahteen kertaan. Jäähdytä välissä ja jälkeen.
21. Valmista tummasuklaa ganache ja kuorruta kakku kauttaaltaan tummasuklaa ganachella
22. Viimeistele kakun koristelu syötävällä kullalla kuorrutetuilla karhunvatukoilla
23. Asettele kauniisti tarjolle jalalliselle kakkuvadille kakkulapioineen

SAVOIARDI-SORMIKEKSIT (LADY FINGERS) 10KPL:

1. Laita leivinpaperia kahdelle uunipellille
2. Mittaa raaka-aineet
3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset
4. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja 50 g hienosokeria kovaksi      vaahdoksi
5. Vatkaa toisessa kulhossa vatkaa keltuaiset, loput sokerit, sitruunaraaste ja -mehu sekä vaniljaesanssi paksuksi ja vaaleankeltaiseksi
6. Kääntele parissa erässä marenkivaahto sekaan.
7. Laita keksitaikina pursotuspussiin, jossa pyöreä tylla (1.5cm koko) ja pursota n.10cm pituisia tankoja leivinpaperille. Jätä tilaa keksien väliin.
8. Sihtaa tomusokeria keksien päälle ja jätä odottamaan 5min. Sihtaa sitten uudestaan ja laita keksit uuniin.
9. Paista 180C n.15 min kunnes hennon kullanruskeita. Jäähdytä.

TÄYTE; MASCARPONE-MOUSSE:

1. Vatkaa Mascarpone-tuorejuuston joukkoon sokeri ja muna
2. Jämäköitä täytettä tarpeen mukaan vaniljakreemijauheella
3. Laita täyte jääkaappiin

KUORRUTUS; VOIKREEMI:

1. Vatkaa voi kuohkeaksi ja sihtaa joukkoon tomusokeri. Jatkaa  vatkaamista niin kauan, kunnes vaahto on kuohkeaa (n. 10-15 minuuttia)
2. Lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi.
3. Kuorruta kakku ohuesti voikreemillä
4. Laita kakku hetkeksi (5-10min) kylmään
5. Kuorruta toinen kerros
6. Laita kakku takaisin viilentymään ennen koristelua

KORISTELUKUORRUTUS; TUMMASUKLAA GANACHE:

1. Paloittele suklaa
2. Kuumenna kerma liedellä, älä keitä
3. Kaada kuuma kerma paloitellun suklaan päälle, lisää espressokahvijauhe
4. Sekoita ja anna jäähtyä sopivaksi ennen kakun kuorruttamista
5. Kuorruta kakku

 



 




 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja