Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Briossisämpylä – kasvisburger

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 18.12.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa leivottiin briossit burgeritäytteillä.

Briossisämpylä

  • 200 ml täysmaitoa
  • 15 g kuivahiivaa
  • 40 g (n.½ dl) sokeria
  • 80 g kananmuna
  • n. 420 g (n.6 ½ dl) erikoisvehnäjauhoja
  • 8 g (n.1 ½ tl) suolaa
  • 100 g voita

Voitelu

  • Kananmuna

Täytteet

  • salaatti, tomaatti, marinoitu punasipuli, majoneesi, kasvispihvi ja cheddarjuusto

Kasvispihvi

  • n. 8 g (n. 1 rkl) pellavansiemenrouhetta
  • n. 30 ml vettä
  • n. 150 g kikherneitä
  • n. 80 g porkkana
  • n. 80 g kesäkurpitsa
  • pieni pala sipulia
  • n. ½ kynsi valkosipulia
  • 40 g (¾ dl) korppujauhoja
  • (1 kpl kananmuna)
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Mausteita oman valinnan mukaan
  • Oregano
  • Persilja
  • Savupaprika
  • Chilirouhe

(Pihvien paistamiseen)

  • Rypsiöljyä
  • Majoneesia
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 tl sinappia
  • 2 tl etikkaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • n. 150 ml rypsiöljyä

Marinoitu punasipuli

  • 1 kpl punasipuli
  • 50 ml etikkaa
  • 50 ml rypsiöljyä
  • 20 g (1/4 dl) sokeria
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

BRIOSSISÄMPYLÄTAIKINA: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää kananmuna, sokeri, vehnäjauhot ja kuivahiiva. Vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi suola ja pehmeä voi. Vaivaa pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan levätä vähintään puoli tuntia muovilla peitettynä. Jaa taikina vähintään kahdeksaan osaan ja pyörittele sämpyläksi. Laita leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä muovilla ja leivinliinalla. Kohota sämpylät. Voitele kananmunalla. Paista noin 200 – 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 

KASVISPIHVI: Sekoita pellavansiemenrouhe veteen ja anna turvota noin 10 minuuttia. Kuori ja raasta porkkana. Raasta kesäkurpitsa. Kuori ja pilko sipulit. Valuta kikherneet tarvittaessa. Kuumenna öljyä pannulla ja kuullota sipulit ja kasvisraasteet. Hienonna/soseuta kikherneet. Yhdistä kaikki aineet ja mausta haluamallasi tavalla. Laita tarvittaessa kananmuna massan joukkoon. Muotoile massasta vähintään kolme pyöreää pihviä. Paista kevyesti öljytyllä paistinpannulla tai 225 asteisessa uunissa 10 – 15 minuuttia. 

MAJONEESI: Riko kananmuna korkeaan kulhoon. Lisää joukkoon sinappi, etikka, suola ja sokeri. Laita sauvasekoitin kulhoon (pohjaan asti). Kaada öljy päälle. Laita sauvasekoitin päälle ja nosta varovasti sauvasekoitinta ylöspäin. Tarkista maku. Halutessasi voit maustaa majoneesia (pihvin
mausteet). 

MARINOITU PUNASIPULI: Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Mittaa etikka, sokeri ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita. Ota pois liedeltä ja lisää punasipuliviipaleet ja öljy. Sekoita. Anna maustua. 

BURGEREIDEN TÄYTTÖ: Halkaise kolme (3) briossisämpylää. Täytä ne majoneesilla, salaatilla, tomaatilla, marinoidulla punasipulilla, kasvispihvillä (jossa cheddarjuusto päällä). Jätä loput muut viisi (5) täyttämättä, mutta laita ne esille tuomarointia varten. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lena’s cheezy potato pie, Lenan reseptiKoko Suomi leipoo: Etelä-Karjalainen vetyleipäpitko, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Makujen metsä, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Rouheiset bagelit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivätKoko Suomi leipoo: Kurpitsasämpylä
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti