Koko Suomi leipoo: BLACK FLAG COFFEE ROLL -kakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden toisen jakson teemana oli kahvi.
Pohja
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 5 rkl 100% kaakaojauhetta
- 2 tl pikakahvijauhetta
- tilkka vettä
Appelsiini marmeladi
- 0,5 kg appelsiineja (mielellään luomu)
- 1 kpl sitruuna
- 250 g hillosokeria
Kahvi-kinuskikastike
- 2,5 dl kuohukermaa
- 2,5 dl muscavadosokeria
- 3 tl espressopikakahvijauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 25 g voita
Kreemi
- 500 g voita huoneenlämpöisenä
- 6,5 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljauutetta
- 1 iso kananmuna
- 0,5 dl vahvaa kahvia
- 4 tl kahvilikööriä
Koristelu
- 20 kpl kahvipapuja
- 20 kpl saksanpähkinöitä
- 3 tl kaakaojauhetta
- maitohorsman kukkia
Valmistusohje
POHJA: Sekoita perunajauhot, leivin- ja kaakaojauhe. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi (5-7 minuuttia). Lisää vesitilkkaan lisätty pikakahvijauhe. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele lastalla, kunnes taikina on tasaista ja paakutonta. Levitä taikina tasaiseksi levyksi paperoidulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Sivele kiinni olevalle leivinpaperille hieman vettä ja irrota se varovasti torttupohjasta. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
KAHVIKREEMI: Vaahdota huoneenlämpöinen voi yhdessä tomu- ja vaniljasokerin kanssa vaahdoksi. Lisää kananmuna, kahvi ja kahvilikööri, jatkaen vaahdotusta vielä hetken. Lisää nesteet vaahtoon varoen ja pieni määrä kerrallaan.
APPELSIINIMARMELADI: Raasta kahden pestyn appelsiinin kuoret. Leikkaa kuoritut appelsiinit ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Soseutetaan appelsiinit karkeaksi soseeksi. Laita hedelmät ja kuoriraaste kattilaan ja lisää sokeri. Lisää puolikkaan sitruunan mehu. Keitä marmeladia ilman kantta noin 15 minuuttia.
VIIMEISTELY: Levitä appelsiinimarmeladi ohueksi pohjalle. Levitä voikreemistä 3/4 tasaisesti torttupohjalle. Kääri torttu itsestäsi pois päin tiiviiksi rullaksi. Laita loppu neljännes kreemistä kylmään odottamaan koristelua. Kääri kelmua tortun suojaksi. Anna vetäytyä kylmässä. Laita saksanpähkinät leivinpaperille uuniin paahtumaan n. 10 minuutiksi. Hienonna ne tehosekoittimella. Lisää ripaus merisuolaa. Sekoita kreemi kuohkeaksi ja laita pursotuspussiin. Leikkaa tortusta leivoksia ja asettele tarjoiluastialle päällekkäin ja rakenna kakku. Pursota kahvikreemistä ruusukkeita ja koristele kahvipavuilla. Sirottele pinnalle kaakaojauhetta. Levitä kahvi-kinuskikastiketta päälle. Viimeistele koristelu horsman kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta