Koko Suomi leipoo: Bebeleivokset
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden yhdeksännen jakson teknisessä tehtävässä kilpailijat leipoivat Bebe-leivoksia. Reseptistä tulee noin 12 leivosta.
Muromassa
- 50 g voi
- 40 g sokeri
- 20 g kananmuna
- 95 g vehnäjauho
Voikreemi
- 220 g voi (suolaton)
- 55 g sokeri
- 80 g vesi
- vadelma-aromia
- (väriaine)
Kuorrutus
- pomada
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja sokeri. Jäähdytä haaleaksi. Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää sokeriliemi siihen ohuena nauhana.
Mausta vadelma-aromilla. Tarvittaessa värjää punaisella elintarvikevärillä.
Vuoraa bebekupit muromassalla.
Anna niiden olla hetki kylmässä tai pakkasessa.
Pistele pohjiin reikiä.
Paista murokupit.
Irrota vuoista.
Jäähdytä.
Laita murokupin pohjalle vadelmahilloa.
Täytä murokupit maustetulla voikreemillä.
Laita bebet kylmään tai pakkaseen.
Lämmitä pomada 40 - 45 asteiseksi, lisää tarvittaessa vettä. Värjää pomada vaaleanpunaiseksi.
Dippaa bebekuppien pinta pomadassa niin, että voikreemi peittyy.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa