Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa tehtiin Backbyn hätävarakakku
Kuivakaapin tyhjennys brownie
- 75 g fariinisokeria
- 75 g sokeria
- 3 kananmunaa
- 150 g voita
- 150 g tummaa suklaata
- 120 g Sunnuntaierikoisvehnäjauhoja
- 6 g suolaa
- ¾ tl leivinjauhetta
- 30 g rouhittuja pähkinöitä
- 100 g pakastevadelmia, Pakkasmarja
- Käytä pohjassa lisäksi yhtä raaka-ainetta, jota käytät myös koristelussa.
- (Irtopohjavuoka n. 24 cm)
Valmistusohje
OHJE: Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Ruskista voi kattilassa ja kaada kuumana suklaan päälle, sekoita tasaiseksi ja siirrä sivuun.Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele 1/3 munasokerivaahdosta hieman jäähtyneen suklaa-voiseoksen joukkoon, ja tämän jälkeen nostele seos takaisin 2/3 munasokerivaahdon joukkoon. Nostele tasaiseksi ja siivilöi jauhot, suola ja leivinjauhe massan joukkoon. Lopuksi sekoita vielä valitsemasi raaka-aine, pähkinät ja jäiset vadelmat massan joukkoon. Laita valmis massa irtopohjavuokaan ja paista n.18 -20 minuuttia tai kunnes pohja on juuri ja juuri kypsynyt, mutta keskeltä vielä super kostea. Jäähdytä valmis pohja hyvin ennen käyttöä.
KORISTELU: Valmista tarjolla olevista raaka-aineista haluamasi täytteet ja koristeet. Ole luova ja hullu!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!