Koko Suomi leipoo: Backbyn hätävarakakku

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_2_BACKBYN_HÄTÄVARA_MARKKU_KUVA_ANNA_GREUS

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa tehtiin Backbyn hätävarakakku

Kuivakaapin tyhjennys brownie

  • 75 g fariinisokeria
  • 75 g sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 150 g voita
  • 150 g tummaa suklaata
  • 120 g Sunnuntaierikoisvehnäjauhoja
  • 6 g suolaa
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • 30 g rouhittuja pähkinöitä
  • 100 g pakastevadelmia, Pakkasmarja
  • Käytä pohjassa lisäksi yhtä raaka-ainetta, jota käytät myös koristelussa.
  • (Irtopohjavuoka n. 24 cm)

Valmistusohje

OHJE: Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Ruskista voi kattilassa ja kaada kuumana suklaan päälle, sekoita tasaiseksi ja siirrä sivuun.Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele 1/3 munasokerivaahdosta hieman jäähtyneen suklaa-voiseoksen joukkoon, ja tämän jälkeen nostele seos takaisin 2/3 munasokerivaahdon joukkoon. Nostele tasaiseksi ja siivilöi jauhot, suola ja leivinjauhe massan joukkoon. Lopuksi sekoita vielä valitsemasi raaka-aine, pähkinät ja jäiset vadelmat massan joukkoon. Laita valmis massa irtopohjavuokaan ja paista n.18 -20 minuuttia tai kunnes pohja on juuri ja juuri kypsynyt, mutta keskeltä vielä super kostea. Jäähdytä valmis pohja hyvin ennen käyttöä.

KORISTELU: Valmista tarjolla olevista raaka-aineista haluamasi täytteet ja koristeet. Ole luova ja hullu!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!