Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa tehtiin Backbyn hätävarakakku
Kuivakaapin tyhjennys brownie
- 75 g fariinisokeria
- 75 g sokeria
- 3 kananmunaa
- 150 g voita
- 150 g tummaa suklaata
- 120 g Sunnuntaierikoisvehnäjauhoja
- 6 g suolaa
- ¾ tl leivinjauhetta
- 30 g rouhittuja pähkinöitä
- 100 g pakastevadelmia, Pakkasmarja
- Käytä pohjassa lisäksi yhtä raaka-ainetta, jota käytät myös koristelussa.
- (Irtopohjavuoka n. 24 cm)
Valmistusohje
OHJE: Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Ruskista voi kattilassa ja kaada kuumana suklaan päälle, sekoita tasaiseksi ja siirrä sivuun.Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele 1/3 munasokerivaahdosta hieman jäähtyneen suklaa-voiseoksen joukkoon, ja tämän jälkeen nostele seos takaisin 2/3 munasokerivaahdon joukkoon. Nostele tasaiseksi ja siivilöi jauhot, suola ja leivinjauhe massan joukkoon. Lopuksi sekoita vielä valitsemasi raaka-aine, pähkinät ja jäiset vadelmat massan joukkoon. Laita valmis massa irtopohjavuokaan ja paista n.18 -20 minuuttia tai kunnes pohja on juuri ja juuri kypsynyt, mutta keskeltä vielä super kostea. Jäähdytä valmis pohja hyvin ennen käyttöä.
KORISTELU: Valmista tarjolla olevista raaka-aineista haluamasi täytteet ja koristeet. Ole luova ja hullu!