Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Babushka Ljubjan mannapuurokakku, Lenan resepti

Lenan Babushka Ljuban mannapuurokakku.
Lenan Babushka Ljuban mannapuurokakku.
Julkaistu 04.03.2025 15:57

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan tuoreen kauden ensimmäisessä jaksossa leivottiin fantasiakakkuja.

Mannapuurokreemi

  • 75 g Mannasuurimot
  • 0,5 l Täysmaito
  • 200 g Voi (huoneenlämpöinen)
  • 120 g Erikoishieno sokeri
  • 1 kpl Sitruuna (mieluiten luomu)
  • 200 g Tuoreet vadelmat

Kakkupohja

  • 4 kpl Kananmunat
  • 160 g Erikoishieno sokeri
  • 160 g Puolikarkea vehnäjauho
  • 7 g Leivinjauhe
  • 1 tl Vaniljasokeri
  • 120 g Kevytmaitoa
  • 60 g Voi

Kostutukseen

  • 1,5 dl Vesi
  • 70 g Sokeri

Kuorrute

  • 200 g Tumma suklaa
  • 1,25 dl Kuohukerma
  • 5 g Glukoosisiirappi
  • 40 g Voi
  • ¼ dl Kaakaojauhe
  • ¼ tl Suolaa

Suklaakreemi

  • 50 g Tumma suklaa
  • 50 g Voi (huoneenlämpöinen)
  • 20 g Tomusokeria
  • 150 g Tuorejuusto (kylmä)

Koristeluun

  • 100 g Vadelmat (tuore)
  • Kultainen suihke

Valmistusohje

Mannapuuro

  • Lisää mannasuurimot kylmään maitoon
  • Lämmitä kunnes puuro alkaa kiehua, keitä noin 5 min. ja jätä sivuun jäähtymään
  • Pohja

    • Lämmitä uuni 160°C
    • Erottele valkuaiset ja keltuaiset
    • Mittaa voi ja maito kattilaan, laita liedelle sulamaan miedolle lämmölle (älä keitä)
    • Mittaa kuivat aineet kulhoon (ei sokeria)
    • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisäten sokeria pienissä erissä
    • Lisää keltuaiset valkuaisten joukkoon varovasti sekoitellen
    • Lisää taikinaan kuivat aineet ja kuuma voi-maitoseos samalla varovasti käännellen, jotta vaahto pysyy ilmavana
    • Säädä kakku vuoat (2kpl) valmiiksi 18 cm halkaisijalle
    • Jaa taikina molempiin vuokiin
    • Paista uunissa 160°C noin 30 minuuttia, kokeile kypsyys hammastikulla
    • Kiehauta paiston aikana vesi ja sokeri kattilassa kostutusta varten, laita jäähtymään
    • Irrota pohjat reunoista veitsellä heti uunin jälkeen. Nosta kakkurenkaat pois. Laita pohjat jäähtymään pikajäähdytyskaappiin.

    Mannapuurokreemi

    • Raasta sitruunan kuori ja purista mehu sitruunasta
    • Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi
    • Lisää jäähtynyt mannapuuro osissa vaahdon sekaan
    • Lisää sitruunaraaste ja 0,5 dl sitruunamehua

    Kakun kokoaminen

    • Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan, jotta saat neljä kakkupohjakiekkoa
    • Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoilualustalle ja kostuta
    • Laita reunakalvot ja säädettävä kakkurengas paikoilleen
    • Lisää 1/3 mannapuurokreemiä, upota tuoreita vadelmia täytteeseen
    • Nosta seuraava kakkupohja, kostuta, lisää mannapuurokreemi ja vadelmat, toista kaksi kertaa. 
    • Jätä hieman mannapuurokreemiä päällimmäiseksi
    • Nosta kakku jähmettymään jääkaappiin

    Kuorrutus

    • Pilko suklaa rouheeksi
    • Lisää sekaan kaakaojauhe ja suola
    • Kuumenna kattilassa kuohukerma ja glukoosisiirappi
    • Kaada seos suklaan päälle, sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi voi
    • Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle
    • Tasoita reunat palettiveitsellä
    • Nosta jäähtymään

    Valmista suklaakreemi

    • Pilko suklaa palasiksi mikroaaltouunin kestävään kulhoon ja sulata välillä sekoitellen 
    • Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi
    • Lisää tomusokeri, vatkaa vielä pari minuuttia
    • Lisää jäähtynyt suklaa voi-tomusokeriseokseen ja lopuksi tuorejuusto
    • Laita kreemi pursotuspussiin

    Kuorruttaminen

    • Pursota jäähtyneen kakun päälle kreemistä ruusukranssi ja aseta vadelmia koristeeksi
    • Viimeistele kultasuihkeella

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Heart of rainbow, Kristan reseptiKoko Suomi leipoo: Suklainen pridekakku, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Appelsiininen mokkapala-nakukakku, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Luonnon helmassa -kakku, SamiKoko Suomi leipoo: Suklainen heijastusNaked cake: Jaanan "more is more" -kakku
    Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo
    • 10.6.13:58
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

    • 10.6.13:35
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

    • 5.6.14:18
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

    • 5.6.12:55
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

    • 5.6.12:37
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti