Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Azteekkien rauniot

Julkaistu 30.11.2020 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa tehtiin keksitaidetta.

Runko

  • 150 g pehmeää voita
  • 150 g pienkiteistä hienoa sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl täysmaitoa
  • 250 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 50 g kaakaojauhetta

Koristelu

  • kultaspray

Whoopie piet

  • 250 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 25 g kaakaojauhetta
  • hyppysellinen suolaa
  • 115 g pehmeää voita
  • 150 g hienoa sokeria
  • 1 kananmuna vatkattuna
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 4 rkl creme fraichea
  • 3 rkl täysmaitoa

Limetti-tuorejuustotäyte

  • 175 g tuorejuustoa
  • 1 limetin mehu ja kuori raastettuna
  • 115 g tomusokeria
  • Suklaacookiet;
  • 175 g suolatonta voita
  • 130 g sokeria
  • 105 g fariinisokeria
  • 1 ½ tl vaniljauutetta
  • 1 kananmuna
  • 260 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 110 g tummasuklaahippuja
  • Koristeluun;
  • 110 g valkosuklaata

Valmistusohje

"Kultainen torni kohoaa maasta kerroksittain. Kutakin kultaista rengaskerrosta kannattelevat keksit. Koko komeuden päältä ”pursuaa” kehrättyä sokeria."

RUNKO: Vaahdota voi ja sokeri, lisää joukkoon muna ja maito sekä vatkaa hyvin. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe ja lisää joukkoon vähitellen. Vaivaa käsin taikinaksi. Kauli taikina noin puoli senttiä paksuksi levyksi. Leikkaa noin 20 cm halkaisijaltaan olevalla pyöreällä muotilla tai teräväreunaisella kulholla kiekkoja ja kiekkojen keskeltä 14-16 cm halkaisijaltaan olevalla leikkurilla palat pois. Jäljelle jää renkaita. Leikkaa renkaita 8 kpl. Paista kiertoilmauunissa 160 asteessa n. 10 minuuttia. Anna renkaiden jäähtyä ja ”maalaa” kultasprayllä.

WHOOPIE PIET:  Siivilöi kulhoon jauhot, ruokasooda, kaakaojauhe ja suola. Vaahdota toisessa kulhossa voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna ja vaniljauute. Sen jälkeen sekoita joukkoon puolet jauhoseoksesta, hapankerma ja maito. Sekoita joukkoon loput jauhoista. Pursota 20 pyöreää pingispallon kokoista kasaa taikinaa pellille jättäen tarpeeksi kohoamisvaraa. Paista 180 asteessa 10-12 minuuttia pellillinen kerrallaan. Anna jäähtyä pellillä 5 minuutta, leikkaa keksit ylhäältä ja alhaalta suoriksi siten, että ne ovat saman kokoisia ja siirrä sen jälkeen ritilälle jäähtymään.

LIMENTTI-TUOREJUUSTOTÄYTE: Laita juusto, limettimehu ja -raaste kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi.  Vatkaa tomusokeri mukaan vähitellen. Levitä/pursota täytettä pikkuleivän litteälle puolella ja paina ”kansi” päälle. Pursotuksen voi tehdä tyllalla tai ilman.

SUKLAACOOKIET: Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda ja suola omassa kulhossa. Sulata voi.  Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna ja vaniljauute.  Sekoita joukkoon kuivat aineet ja suklaat. Aseta pellille 12-16 kasaa. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Leikkaa ylhäältä ja alhaalta reunat taseiseksi.

KEKSITAIDETEOKSEN KASAAMINEN:  Aseta yksi maalattu kiekko tarjoilualustalle. Liimaa 4 kpl whoopie pieta kiekolle ja aseta uusi kiekko päälle. Toista 3 kerrosta. Toista sama yhdellä kerroksella cookie:ta ja aseta rengas näiden päälle. Koristele sulatetulla valkosuklaalla

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Överisti vähä kaikkee -överidonitsit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Pelataan dominoa! -kakku, LauraKoko Suomi leipoo: Mustan metsän sarvet, LauraKoko Suomi leipoo: High tea meets lakuKoko Suomi leipoo: Mansikka-lime-margaritaleivosKoko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti