Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Auringonkukkasiemenleivos

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 08.01.2024 20:53

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin auringonkukkasiemenleivos.

Auringonkukansiemenpraliini

  • 125 g auringonkukansiemeniä (paahdettu)
  • 125 g sokeria
  • (rypsiöljyä)

Auringonkukansiemenkakku

  • 150 g auringonkukansiemenpraliinia
  • 100 g sokeria
  • 150 g voita
  • 4 isoa kananmunaa eroteltuina
  • 125 g vehnäjauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Suolakaramellitäyte

  • 105 g sokeri
  • 35 g sulatettua voita
  • 150 g kuohukermaa
  • 12 g glukoosisiirappia
  • 130 g maitosuklaata
  • 3 g suolaa

Kuorrute

  • 400 g maitosuklaata
  • 50 g rypsiöljyä
  • 80 g auringonkukansiemenet

Suklaakoristeet

  • 100 g tummaa kuorrutesuklaata

Valmistusohje

AURINGONKUKANSIEMENPRALIINI: Paahda auringonkukansiemenet paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
Karamellisoi sokeri kuivalla pannulla kullanruskeaksi. Lisää auringonkukansiemenet sokerin
joukkoon ja sekoita hieman. Kaada massa pellille silikonimaton päälle ja anna jähmettyä kovaksi ja
huoneenlämpöiseksi. Murra praliini paloiksi ja laita tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi, hiemanjuoksevaksi, karkeaksi massaksi. Lisää tarvittaessa hieman rypsiöljyä.


AURINGONKUKANSIEMENKAKKU: Esilämmitä uuni 180:een asteeseen. Voitele pienet silikonimuotit kevyesti vuokaspraylla. Vatkaa yleiskoneessa keskinopeudella lapavatkainta käyttäen pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen praliini kahdessa osassa vaahdon joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Jatka vatkaamista ja lisää keltuaiset massan joukkoon yksitellen. Pudota yleiskoneen nopeus hiljaiselle ja sekoita joukkoon siivilöidyt jauhot. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele muun massan joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi. Jaa massa muotteihin ja paista n.10-12 minuuttia tai kunnes leivokset ovat ottaneet väriä ja ovat kauttaaltaan kypsiä, mutta kosteita. Anna hetki jäähtyä ja poista kakut muoteista. 

SUOLAKARAMELLITÄYTE: Aloita tekemällä kuiva karamelli, laita kattilaan sokeri ja sulata se. Lisää joukkoon sulatettu voi.
Lämmitä kerma ja glukoosi ja lisää ne voi-sokeriseoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Poraa seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada maitosuklaan päälle ja emulgoi. Laita massa pursotin pussiin missä 8mm pyöreä tylla. Jäähdytä massaa jääkaapissa noin tunnin ajan. Kun massa on jähmettynyt pakota massa kolmesta kohdasta leivoksen sisään painamalla ja
puristamalla saman aikaisesti. Jätä massaa myös leivoksen koristeluun. Leivoksen voit koristella haluamallasi pursotus tyylillä.

KUORRUTE: Sulata maitosuklaa ja lisää joukkoon rypsiöljy. Lisää joukkoon murskatut auringonkukansiemenet.
Kuorruta leivokset dippaamalla esimerkiksi haarukan avulla. 

SUKLAAKORISTEET: Pursota 2-3cm halkaisijaltaan olevia pitsikukkia pursotinpussin avulla. Spritsaa tummasuklaa koristeita eli pursota leivinpaperista tehdyllä pursotin pussilla pieniä pitsikukkia. Koristele auringonkukan siemenillä ja anna kovettua. Asettele kauniisti leivoksien päälle pursotettujen ganache- pursotusten päälle

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Unia kukkaniityistä, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Mökkitiellä juustokakkuset, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Näkötornileivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Lauran Sydämellinen lakritsi-marenkikakkuKoko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituiskuKoko Suomi leipoo: Eclairs sablepäällisellä, sitruunatäytteellä ja suklaakuorrutteella
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti