Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Appelsiinijäätelöleivokset, Nanetten resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 18.12.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa iskettiin jätskimuistot pöytään.

Pohja

  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 kpl appelsiinia
  • Vehnäjauhoja kaulintaan

Jäätelötäyte

  • 6 dl kuohukermaa
  • 397 g (1 prk) kondensoitua maitoa
  • 2 kpl appelsiinia
  • 7 kpl liivatelehteä
  • Vettä liivatteiden liottamiseen

Appelsiinikuorrute

  • 2 kpl appelsiinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kpl kananmuna
  • 50 g voita (suolaton)
  • ½ tl suolaa

Koristelu

    Appelsiinikreemi

    • 100 g voita
    • 2 ½ dl tomusokeria
    • 1 kpl appelsiinia

    Kandeeratut appelsiinit

    • 1 kpl appelsiini
    • ½ dl sokeria
    • ½ dl appelsiinin mehu

    Valmistusohje

    POHJA: Sulata voi kattilassa. Raasta appelsiinien kuori ja purista toisen mehu voin joukkoon. Lisää sokeri nesteisiin. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään. Lisää ne pohjan muiden aineiden joukkoon. Kaulitse taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle kahdeksi 18 x 14 cm levyksi. Nosta taikinalevyt hetkeksi jääkaappiin. Paista keksilevyjä 190 asteisessa uunissa 10-12 minuutin ajan. Juuri kun levyt ovat tulleet uunista, leikkaa ne yhteensä 20:een 7 x 7 cm 

    TÄYTE: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Raasta appelsiinien kuori ja purista toisen mehu. Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon appelsiinin kuoriraaste sekä kondensoitu maito. Kiehauta appelsiineista puristettu mehu kattilassa. Sulata pehmeät liivatteet kuumassa appelsiinimehussa. Kaada appelsiinimehu-liivateseos muun täytteen joukkoon ohuena nauhana sähkövatkaimella samalla sekoittaen.

    KUORRUTE: Purista appelsiinien mehu ja raasta kuori kattilaan. Lisää kattilaan myös sokeri ja kananmuna. Kuumenna seosta, ja keittele keskilämmöllä 5-8 minuuttia, kunnes seos on vähän paksuuntunut. Lisää lopuksi pehmeä voi. 

    KORISTELU: Appelsiinikreemi: Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta appelsiinin kuori. Lisää appelsiinin kuori muun kreemin joukkoon.
    Siirrä kreemi pursotinpussiin, jonka päässä on tähtitylla. 
    Kandeeratut appelsiinit: Pilko appelsiini ohuiksi siivuiksi. Laita kattilaan sokeri ja appelsiinisiivut. Keitä noin 10 minuutin ajan. Nosta appelsiinisiivut leivinpaperin päälle ja laita 100 asteiseen uuniin noin tunniksi. Voit hyödyntää myös uunin jälkilämpöä. 

    LEIVOSTEN KOKOAMINEN: Nosta vuoan pohjalle 2 x 5 keksipohjaa. Kaada täyte vuokaan. Nosta täytteen päälle loput keksit samalla tavalla kuin ne ovat pohjalla. Siirrä leivokset jääkaappiin ainakin 30 minuutiksi. 

    LEIVOSTEN VIIMEISTELY: Viimeistele leivokset appelsiinikuorrutuksella ja appelsiininpalalla. Pursota appelsiinikreemi ruusukkeiksi leivosten päälle.

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Kesän tuulahdus, Siirin reseptiKoko Suomi leipoo: Pelataan dominoa! -kakku, LauraKoko Suomi leipoo: Inkan puppelsiini eli pulla-appelsiiniKoko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)Koko Suomi leipoo: BLACK FLAG COFFEE ROLL -kakkuKoko Suomi leipoo: Cafe Mocha leivokset
    Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo -reseptit
    • 10.6.13:58
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

    • 10.6.13:35
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

    • 5.6.14:18
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

    • 5.6.12:55
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

    • 5.6.12:37
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti