Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Aperol spritz -leivos

Julkaistu 23.11.2020 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.

Keksipohja

  • 250 g ohuita manteli-appelsiini -keksejä
  • 100 g voita

Reuna

  • 300 g valkoisia Candy Meltsejä

Appelsiini-mascarpone täyte

  • 300 g appelsiinituorejuustoa
  • 200 g mascarponea
  • 4 dl Flora Kuohu
  • 1 rkl Aperolia
  • 2 rkl Proseccoa
  • 2 kpl appelsiinin raastettua kuorta
  • 4 liivatelehteä
  • 200 g valkosuklaata

Aperolkiisseli

  • 80 g appelsiinimehua
  • ½ appelsiinin raastettu kuori
  • 2 rkl Aperolia
  • 40 g voita
  • 1 keltuainen
  • 1 kananmuna
  • 110 g sokeria
  • Punaista pastaväriä

Pursotus

  • 2 dl Flora kuohu
  • 100 g vaniljatuorejuustoa
  • Oranssia pastaväriä

Koriste

  • 1 appelsiini
  • 150 g isomaltoosia

Tarjoiluun

  • Lasilliset proseccoa

Valmistusohje

OHJE: Valmista leivoksien muotit. Leikkaa reunakalvosta sen pituisia osia, jotka sopivat leivosmuotin sisäpuolelle niin, että kalvon reunat menevät limittäin. Aseta saumakohtaan teippi.

Sulata CandyMeltsit mikrossa ja spatulaa apuna käyttäen vala reunakalvojen sisäpuolelle Meltsreunus. Tärkeää, ettei reunus ole liian ohut, jotta se ei halkeile, kun reunakalvot poistetaan.

Murskaa keksit suljettavan muovipussin sisällä kaulinta apuna käyttäen. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan kanssa. Muottia reunakalvon ulkopuolella apuna käyttäen jaa keksimurska tasaisesti muotteihin. Painele esim. maustepurkin avulla seos tasaiseksi reunakalvon alaosaan.

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä.  Raasta appelsiinin kuori. Mittaa kattilaan valmiiksi prosecco ja Aperol. Vatkaa Flora Kuohu vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, mascarpone ja appelsiinin raastettu kuori. Lisää valkosuklaa ohuena nauhana joukkoon. Kuumenna kattilassa olevat prosecco ja Aperol kiehuvaksi ja sulata seokseen liivatteet, joista olet puristanut ylimääräisen veden pois. Kaada ohuena nauhana liivatteet täytteeseen ja pyöräytä vielä nuolijalla kaikki ainekset sekaisin. Jaa tasaisesti vuokiin ja siirrä jäähtymään.

Valmista kiisseli. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja sekoita. Kuumenna seos miedolla lämmöllä kattilassa ja kun seos muodostaa isoja kuplia, on kiisseli valmis. Jäähdytä.

Valmista päälle tuleva pursotus. Vatkaa Flora Kuohu ja lisää siihen tuorejuusto. Värjää massa kevyesti pastavärillä. Siirrä kahteen eri pursotinpussiin, joissa eri kokoiset tähtityllat.

Leikkaa päälle tulevia koristeita varteen appelsiinista viipaleita (10 kpl) ja siirrä ne silikonialustan päälle. Työnnä viipaleeseen hammastikku. Sulata isomaltoosi kattilassa ja anna hetki jäähtyä. Kaada isomaltoosia jokaisen viipaleen päälle ja pidä huoli, että ”tikkarit” pysyvät erillään. Anna jäähtyä.

Ota jäähtyneet leivokset jääkaapista ja pursota leivosten päälle kerma-tuorejuusto -seosta. Tökkää päälle vielä appelsiinitikkarit. Irrota reunakalvot. Tarjoile kiisselin kera.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Appelsiininen mokkapala-nakukakku, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Appelsiinijäätelöleivokset, Nanetten reseptiKoko Suomi leipoo: Mökkitiellä juustokakkuset, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Mariamin Ti amoKoko Suomi leipoo: Ullan Hempeän Elisabethin kukkaismacaronKoko Suomi leipoo: Annin "The fools who dream" – La La Land -henkiset suupalat
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti