Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Annin "The fools who dream" – La La Land -henkiset suupalat

Julkaistu 31.01.2022 20:10

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Annin elokuva: La la land

City of stars -macarons

  • 75g mantelijauhetta
  • 75g tomusokeria
  • 30g valkuaisia
  • sinistä ja lilaa elintarvikeväriä
  • 30g valkuaisia
  • 10g sokeria
  • 75g sokeria
  • 25g vettä

Täyte

  • 50g pehmeää Valio voita
  • 1dl tomusokeria
  • 1tl Valio kevytmaitoa
  • 5g pakastekuivattuja vadelmia

Kinuski

  • 0,5dl fariinisokeria
  • 0,6dl Valio kermaa
  • 20g Valio voita
  • ripaus sormisuolaa
  • kultaista/pronssista kimallejauhetta

Valmistusohje

MACARONKUORET: Ensin vedä mantelijauhe ja tomusokeri myllyn läpi oikein hienoksi jauheeksi. Sitten siivilöi se vielä, jotta isoimmat mantelinpalaset eivät joudu taikinaan. Sekoita hienon jauheen joukkoon valkuaiset ja sininen elintarvikeväri. Laita kelmu tai kansi päälle, jotta massa ei kuivu.

Mittaa isoon kulhoon valkuaiset ja pieneen kulhoon sokeri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita sokeri joukkoon vähitellen.

Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Keitä seosta, kunnes tämä on 120c. Sitten kaada sokerisiirappi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon.

Nyt sekoita mantelimassa varovasti käännellen valkuaisvaahdon sekaan. Varo sekoittamasta liikaa!

Ota pursotinpussi, jossa on pienehkö pyöreäkärkinen tylla. Sivele kaksi pitkittäistä viivaa pursotinpussin sisäpuolelle lilalla elintarvikevärillä. Nostele taikina pursotinpussin sisälle. Pursota noin 3cm halkaisijalla olevia ympyröitä pellille. Napauta peltiä pari kertaa pöydän pintaa vasten, jotta isoimmat ilmakuplat tasoittuvat. Ripottele strösseleitä tai kimallejauhetta tähdiksi kymmeneen kuoreen. Anna kuorettua noin puoli tuntia. Paista macaronseja 130 asteessa noin 13 minuuttia.

Kun macaronsit kuorettuvat, valmista täytteet. Ensin kinuski eli mittaa pieneen ja laakeaan kattilaan fariinisokeri ja kerma. Keitä, kunnes seos on noin 105c. Sitten sekoita voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada toiseen astiaan jäähtymään ja ripottele vähän sormisuolaa päälle. Jäähdytä hyvin. Vadelmakreemiä varten vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää siihen vähitellen tomusokeri. Lopuksi murenna joukkoon pakastekuivatut vadelmat ja sekoita hyvin.

Kun macaron-kuoret on paistettu ja jäähdytetty, on täyttämisen aika. Täytä vain tähdettömät kuoret. Laita nokare kinuskia kuoren keskelle ja sitten pursota tähtityllalla vadelmatäyte päälle. Laita tähdellinen kuori täytetyn kuoren päälle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Unia kukkaniityistä, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Mangoiset emojileivokset, JariKoko Suomi leipoo: Mariamin Ti amoKoko Suomi leipoo: Ullan Hempeän Elisabethin kukkaismacaronKoko Suomi leipoo: Ullan mustikkahöpörön pöperöleivosKoko Suomi leipoo: Kesäinen raparpericurdilla höystetty britaleivos
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti