Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Annin Neiti kesäheinän syntymäpäiväkakku

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 07.03.2022 20:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan yhdeksännessä jaksossa taidonnäytteessä leipurit tekevät kakun, joka kuorrutetaan keväiseksi kukkakedoksi.

Pohja

  • 300g Valio voita
  • 4,5dl fariinisokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3dl mantelijauhoja
  • 3,5dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
  • 1,5tl leivinjauhetta
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Vuoan voiteluun

  • Valio voita
  • kookoshiutaleita

Kostutukseen

  • 2 appelsiinia

Mangotäyte

  • 1 syöntikypsä mango
  • 0,5dl sokeria
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 liivatelehteä (+kylmää vettä)

Passiontäyte

  • 5 passionhedelmää
  • 0,5dl hillosokeria
  • 3tl maissitärkkelystä
  • puolikkaan sitruunan mehu

Suklaatäyte

  • 2dl Valio vispikermaa
  • 1pkt Valio maustamatonta tuorejuustoa
  • 200g tummaa suklaata
  • 2 liivatelehteä (+ kylmää vettä)
  • 1dl tomusokeria
  • 1rkl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 4dl Valio vispikermaa
  • 4dl Valion Oddly Good kasvarasvasekoite
  • 0,5dl tomusokeria
  • 1tl vaniljauutetta
  • pastavärejä (vaaleanpunainen, lila, vihreä, keltainen)

Valmistusohje

KAKKUPOHJA: Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne vaahdon sekaan. Raasta sitruunan kuori ja lisää se taikinaan. Voitele kolme noin 20cm kakkuvuokaa ja jauhota kookoshiutaleilla. Paista 170-asteisessa uunissa noin 20min. 

MANGOTÄYTE: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuori mango ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon sokeri. Kuumenna puolikkaan sitruunan mehu ja sulata siihen kaksi liivatelehteä. Kaada liivateseos mangososeen sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos 15cm kakkuvuokaan ja siirrä kylmään jähmettymään. 

PASSIONTÄYTE: Puolita passionhedelmät ja koverra hedelmäliha lusikan avulla kattilaan. Lisää kattilaan myös sokeri. Keitä seosta hetken aikaa, kunnes se vähän sakenee. Sekoita lasissa keskenään puolikkaan sitruunan mehu ja maissitärkkelys. Kaada neste passionhedelmien sekaan ja kuumenna, kunnes seos sakenee hillomaiseksi. 

SUKLAATÄYTE: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaa ja sokerit seokseen ja sekoita jälleen tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Laita sitruunamehu ja liivatteet kattilaan, ja kuumenna, kunnes liivatteet sulavat. Kaada liivateneste suklaavaahdon sekaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. 

KAKUN KOKOAMINEN: Laita alimmaiseksi yksi kakkupohja. Käytä reunavuokaa tai reunakalvoa kakun kokoamisen apuna. Kostuta ensimmäinen pohja puolikkaan appelsiinin mehulla. Laita päälle mangotäyte ja sen päälle puolet suklaatäytteestä. Laita sitten seuraava pohja päälle ja kostuta taas puolikkaan appelsiinin mehulla. Pursota suklaatäytettä kakkupohjan reunoille ja laita tämän päälle passiontäyte. Laita tämän päälle suklaatäytettä (reunoihin asti). Laita viimeinen pohja päälle ja kostuta myös tämä puolikkaan appelsiinin mehulla. Laita kakku kylmään hyytymään. 

KORISTELU: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeria oman maun mukaan. Kuorruta kakku ohuelti tavallisella kermavaahdolla ja laita hetkeksi kylmään. Jaa loppukerma neljään kuppiin: värjää ensimmäinen vaaleanpunaiseksi, toinen lilaksi, kolmas vihreäksi ja neljäs keltaiseksi. Maalaa parilla erilaisella palettiveitsellä kukkia kakun pintaan. Täydennä pursottamalla pienireikäisellä pursotinpussilla pisteitä kukkien keskustaan sekä tekemällä kokonaisia kukkia näin (esim. lupiineja). 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Lapsuuden klassikko – Kimble! OonaKoko Suomi leipoo: SAVE the Planet, IidaKoko Suomi leipoo: Lauran KukkakedollaKoko Suomi leipoo: Annen RaparperiunelmaKoko Suomi leipoo: Annen Vadelmakätkö
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti