Koko Suomi leipoo: Annin Neiti kesäheinän syntymäpäiväkakku

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps9_8326
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan yhdeksännessä jaksossa taidonnäytteessä leipurit tekevät kakun, joka kuorrutetaan keväiseksi kukkakedoksi.

Pohja

  • 300g Valio voita
  • 4,5dl fariinisokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3dl mantelijauhoja
  • 3,5dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
  • 1,5tl leivinjauhetta
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Vuoan voiteluun

  • Valio voita
  • kookoshiutaleita

Kostutukseen

  • 2 appelsiinia

Mangotäyte

  • 1 syöntikypsä mango
  • 0,5dl sokeria
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 liivatelehteä (+kylmää vettä)

Passiontäyte

  • 5 passionhedelmää
  • 0,5dl hillosokeria
  • 3tl maissitärkkelystä
  • puolikkaan sitruunan mehu

Suklaatäyte

  • 2dl Valio vispikermaa
  • 1pkt Valio maustamatonta tuorejuustoa
  • 200g tummaa suklaata
  • 2 liivatelehteä (+ kylmää vettä)
  • 1dl tomusokeria
  • 1rkl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 4dl Valio vispikermaa
  • 4dl Valion Oddly Good kasvarasvasekoite
  • 0,5dl tomusokeria
  • 1tl vaniljauutetta
  • pastavärejä (vaaleanpunainen, lila, vihreä, keltainen)

Valmistusohje

KAKKUPOHJA: Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne vaahdon sekaan. Raasta sitruunan kuori ja lisää se taikinaan. Voitele kolme noin 20cm kakkuvuokaa ja jauhota kookoshiutaleilla. Paista 170-asteisessa uunissa noin 20min. 

MANGOTÄYTE: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuori mango ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon sokeri. Kuumenna puolikkaan sitruunan mehu ja sulata siihen kaksi liivatelehteä. Kaada liivateseos mangososeen sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos 15cm kakkuvuokaan ja siirrä kylmään jähmettymään. 

PASSIONTÄYTE: Puolita passionhedelmät ja koverra hedelmäliha lusikan avulla kattilaan. Lisää kattilaan myös sokeri. Keitä seosta hetken aikaa, kunnes se vähän sakenee. Sekoita lasissa keskenään puolikkaan sitruunan mehu ja maissitärkkelys. Kaada neste passionhedelmien sekaan ja kuumenna, kunnes seos sakenee hillomaiseksi. 

SUKLAATÄYTE: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaa ja sokerit seokseen ja sekoita jälleen tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Laita sitruunamehu ja liivatteet kattilaan, ja kuumenna, kunnes liivatteet sulavat. Kaada liivateneste suklaavaahdon sekaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. 

KAKUN KOKOAMINEN: Laita alimmaiseksi yksi kakkupohja. Käytä reunavuokaa tai reunakalvoa kakun kokoamisen apuna. Kostuta ensimmäinen pohja puolikkaan appelsiinin mehulla. Laita päälle mangotäyte ja sen päälle puolet suklaatäytteestä. Laita sitten seuraava pohja päälle ja kostuta taas puolikkaan appelsiinin mehulla. Pursota suklaatäytettä kakkupohjan reunoille ja laita tämän päälle passiontäyte. Laita tämän päälle suklaatäytettä (reunoihin asti). Laita viimeinen pohja päälle ja kostuta myös tämä puolikkaan appelsiinin mehulla. Laita kakku kylmään hyytymään. 

KORISTELU: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeria oman maun mukaan. Kuorruta kakku ohuelti tavallisella kermavaahdolla ja laita hetkeksi kylmään. Jaa loppukerma neljään kuppiin: värjää ensimmäinen vaaleanpunaiseksi, toinen lilaksi, kolmas vihreäksi ja neljäs keltaiseksi. Maalaa parilla erilaisella palettiveitsellä kukkia kakun pintaan. Täydennä pursottamalla pienireikäisellä pursotinpussilla pisteitä kukkien keskustaan sekä tekemällä kokonaisia kukkia näin (esim. lupiineja). 

Parhaat ruokaohjelmat