Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Annin Lettitaiteilijan yrttikranssi

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 21.02.2022 20:41

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan seitsemännessä jaksossa tehtävänä on täytetyt koristeleivät.

Leipätaikina

  • 2,5dl kädenlämpöistä vettä
  • 25g hiivaa
  • 1rkl siirappia
  • 1tl suolaa
  • 2dl Sunnuntai Rouheinen sämpyläjauho
  • 4dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1/4dl öljyä

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Vihreä leipätaikina

  • 5dl tuoretta pinaattia
  • 1/2 pala hiivaa
  • 1dl kädenlämpöistä vettä
  • 0,5dl Valio kevytmaitoa
  • 0,5tl suolaa
  • 5dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1tl oliiviöljyä

Täyte

  • 50g huoneenlämpöistä Valio voita
  • 50g pinjansiemeniä
  • 100g parmesaania
  • 1dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 yksikyntinen valkosipuli
  • 80g pinaattia
  • yksi ruukku basilikaa
  • nippu ruohosipulia
  • pari oksaa rosmariinia
  • pari oksaa minttua

Levite

  • 150g huoneenlämpöistä Valio voita
  • 150g Valio maitorahkaa
  • 100g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

LEIPÄTAIKINA: Murustele hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja suola seokseen. Sekoita hyvin. Lisää sämpyläjauhot ja puolet vehnäjauhoista. Vaivaa taikinaa yleiskoneella tasaiseksi. Lisää öljy ja vaivaa se taikinan sekaan. Lisää loput vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa koneella noin 5min. Laita liina kulhon päälle ja jätä taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan.

Sillä välin valmista täyte. Laita tehosekoittimeen pinjansiemenet, parmesan, valkosipuli ja yrtit. Vedä seos tasaiseksi. Lisää oliiviöljyä nauhana ja mausta suolalla ja pippurilla. Katso, että massa on kauttaaltaan tasaista.

VIHREÄ TAIKINA: Laita tuoreet pinaatit kattilaan ja keitä niitä pari minuuttia. Valuta pinaatinlehdet, hienonna ne blenderillä ja laita jäähtymään. Laita astiaan kädenlämpöiset vesi ja maito. Murenna hiiva joukkoon. Lisää suola ja hieman jäähtynyt pinaattipyre. Laita sekaan myös 4dl vehnäjauhoja ja öljy, ja vaivaa tasaiseksi. Tarvittaessa lisää jauhoja. Jätä kohoamaan liinan alle vedottomaan paikkaan.

Jaa leipätaikina puoliksi. Kauli puolet taikinasta suorakaiteen malliseksi. Levitä taikinalevyn päälle ensin ohuelti voita ja sen perään yrttipesto (tasainen kerros kauttaaltaan). Rullaa taikina kääretortun tai korvapuustin tapaan tiiviille rullalle. Jätä sivuun odottamaan ja tee taikinan lopusta samanlainen rulla. Leikkaa rullat terävällä veitsellä pitkittäin puoliksi, mutta jätä toisesta päästä parin sentin verran leikkaamatta. Laita leikkaamasi neljä pötköä limittäin ja letitä ne pitkoksi (kuin perinteinen pullapitko). Kun letti on valmis, käännä se ympyräksi/kranssiksi ja nipistele päät yhteen. Jätä kranssi kohoamaan vedottomaan paikkaan liinan alle.

Tee vihreästä taikinasta rusetti ja nipistele se kiinni kranssiin letin saumakohtaan. Voitele leipä (ja erityisesti rusetti) kananmunalla.

Paista 200c noin 25-30min.

LEVITE: Kun leipä on uunissa, valmista levite vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi. Lisää joukkoon rahka ja sekoita tasaiseksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipuli pieneksi silpuksi. Lisää se voi-rahka -seokseen. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: KurpitsasämpyläKoko Suomi leipoo: Raikkaan syksyinen porkkana-parsakaali kääretorttu ja syksyinen omena-karpalopiirakka, OonaKoko Suomi leipoo: Mariamin Marjatta-Mummon lankakeräKoko Suomi leipoo: Ullan Villimpi täytetty yrttileipäKoko Suomi leipoo: Lauran Yrteillä täytetty koristeleipäKoko Suomi leipoo: Inkan Yrttinen letitys
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti