Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Annin "Another day of sun" -avokadokupit

Julkaistu 31.01.2022 20:10

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Annin elokuva: La la land

Pohja

  • 0,5dl perunamuusijauhetta
  • 1,25dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • 40g voita
  • 0,5dl vettä

Mousse

  • 1 kypsä avocado
  • 50g tuorejuustoa, maustamatonta
  • ½ lime
  • ripaus valkosipulirouhetta
  • ripaus chililastuja
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Koristeeksi

  • lehtikaalia (1 lehti)
  • 50g cheddar-juustoa

Valmistusohje

VALMISTUSOHJEET: Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita joukkoon. Lisää kulhoon myös vesi. Sekoita kaikki ainekset käsin tasaiseksi. Kauli taikinasta levy ota siitä muotilla noin 5cm ympyröitä. Painele ympyrät minimuffinsivuokien pohjalle niin, että taikinasta muodostuu pieni matala kuppi. Paista pohjia kiertoilmauunissa 175c 15min. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttöä. Voit paahtaa uunissa samalla myös lehtikaalikoristeet. Pese lehtikaali ja revi lehtevät osat irti paksusta varresta. Levitä lehdet uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele niille vähän suolaa. Paahda uunissa noin 10min ajan. Valmista cheddar-juustosta sipsejä höyläämällä siitä ohuita ja pieniä siivuja ja paahtamalla niitä uunissa 200c noin 5-10min. Anna jäähtyä rapeaksi.

Tällä välin valmista avokadomousse. Koverra avokado tehosekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon tuorejuusto, puolikkaan limen mehu ja mausteet. Mausta oman maun mukaan.

Irrota taikinakupit muffinssivuoista. Laita avokadomousse pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota mousse kuppien päälle. Laita cheddarsipsit pystyyn mousseen ja murusta päälle lehtikaalia

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Katrinan Laskiaistorvi Koko Suomi leipoo: Ullan Herra Darcyn peura-pekoni-minimuffinssit Koko Suomi leipoo: Inkan Voi kana! -piirasetKoko Suomi leipoo: Pizza VaranneKoko Suomi leipoo: Marin karjalaiset suupalatRaaka-aineena ruis: Mallan ruiskupposet
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti