Koko Suomi leipoo: Annin "Another day of sun" -avokadokupit
Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Annin elokuva: La la land
Pohja
- 0,5dl perunamuusijauhetta
- 1,25dl vehnäjauhoja
- ¼ tl leivinjauhetta
- 40g voita
- 0,5dl vettä
Mousse
- 1 kypsä avocado
- 50g tuorejuustoa, maustamatonta
- ½ lime
- ripaus valkosipulirouhetta
- ripaus chililastuja
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Koristeeksi
- lehtikaalia (1 lehti)
- 50g cheddar-juustoa
Valmistusohje
VALMISTUSOHJEET: Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita joukkoon. Lisää kulhoon myös vesi. Sekoita kaikki ainekset käsin tasaiseksi. Kauli taikinasta levy ota siitä muotilla noin 5cm ympyröitä. Painele ympyrät minimuffinsivuokien pohjalle niin, että taikinasta muodostuu pieni matala kuppi. Paista pohjia kiertoilmauunissa 175c 15min. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttöä. Voit paahtaa uunissa samalla myös lehtikaalikoristeet. Pese lehtikaali ja revi lehtevät osat irti paksusta varresta. Levitä lehdet uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele niille vähän suolaa. Paahda uunissa noin 10min ajan. Valmista cheddar-juustosta sipsejä höyläämällä siitä ohuita ja pieniä siivuja ja paahtamalla niitä uunissa 200c noin 5-10min. Anna jäähtyä rapeaksi.
Tällä välin valmista avokadomousse. Koverra avokado tehosekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon tuorejuusto, puolikkaan limen mehu ja mausteet. Mausta oman maun mukaan.
Irrota taikinakupit muffinssivuoista. Laita avokadomousse pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota mousse kuppien päälle. Laita cheddarsipsit pystyyn mousseen ja murusta päälle lehtikaalia
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta