PUUTARHURIN PEHMEÄ FOCCACIA YRTTIVOILLA JA PARMAKINKULLA: Sekoita kuivahiiva, vesi ja hunaja. Anna hetken hiivan ”herätä”. Kaada hiiva-vesiseos yleiskoneen kulhoon ja käynnistä kone. Lisää joukkoon jogurtti, jauhot, suola ja öljy. Anna 10 min hitaasti taikinan pyöriä. Taikina on melko löysää. Anna taikinan nousta lämpimässä 30 min. Kaada taikina rypsiöljyllä öljytön 20 cm x 35cm kokoiseen vuokaan. Sivele öljyllä ja ripottele päälle hieman merisuolaa. Paina sormella syvennyksiä ja aseta näihin kokonaisia tomaatteja. Anna focaccian kohota 20 min lämpimässä paikassa. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 25 min. Anna jäähtyä ja leikkaa reunat tasaiseksi. Leikkaa 12 kpl 5 x 6 cm kokoisia paloja. Viipaloi leivät sen jälkeen poikittain kahteen osaan.
TÄYTE: Hienonna oregano ja sekoita ne tuorejuustoon. Lisää hunaja ja valkosipuli raaste. Anna vetäytyä kylmässä ennen tarjoilua.
LEIPIEN KOKOAMINEN (12 kpl): Pursota yrttitäytettä runsaasti alemmalle palan päälle ja aseta parmankinkun viipaleita sen päälle. Laita toinen puolikas täytteen päälle. Koristele timjamin oksalla. Aseta tarjoiluvadille.
KEHÄKUKKA-SKONSSIT HILLOLLA JA LAVENTELI-HUNAJAKERMALLA: Sekoita kauramaito ja sitruunan mehu. Lämmitä mikrossa hetki niin, että maito juoksettuu hieman, näin syntyy kauramaidosta ”piimä”, mikä on yksi ainesosista skonssien reseptissä. Jäähdytä. Sekoita kaikki kuivat aineet ja terälehdet keskenään. Nypi margariini jauhon sekaan niin, että se ei ole isoina palasina. Sekoita joukkoon kauramaito. Sekoita vain sen verran kuin on tarpeellista. Muotoile taikinasta ympyrä (halkaisija 18 cm) ja leikkaa 6 sektoriksi, saat kolmion muotoiset skonssit. Sekoita keltuaisen ja vesi. Voitele skonssit. Paista uunin keskitasolla 10 min 220 asteessa.
