Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Anne-täytekeksi

Julkaistu 30.11.2020 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin Anne-täytekeksi.

Keksitaikina

  • 300 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • 150 g siro kidesokeria
  • 2 limen kuori raastettuna
  • 150 g kylmää voita kuutioituna
  • 1 kananmuna
  • 1 keltuainen

Täytemarmeladi

  • 150 g Kuningas marjasekoitus, Pakkasmarja
  • 100 g hillosokeria

Pikeeri

  • 300 g tomusokeria
  • n.50-60 g limen mehua
  • elintarvikevärejä ja koristeita tarpeen mukaan

Valmistusohje

KEKSIT: Piirrä ja leikkaa pahvista oman näkemyksesi mukainen sapluuna Anne Kukkohovista, jota käytät keksimuottina. Sapluunan tulee olla iso, min. 15cm x 25cm. Yhdistä kulhossa jauhot, suola, sokeri ja limen kuori. Nypi kylmä voi joukkoon pienissä erissä, kunnes massa on murumaista. Riko kananmunien rakenne ja sekoita muun keksitaikinan joukkoon. Vaivaa kevyesti, kunnes taikina on tasaista. Kääri taikina kelmuun ja laita vartiksi lepäämään jääkaappiin. Kauli taikinasta levy ja leikkaa sapluunaa apuna käyttäen kaksi kappaletta Annen mallista keksiä. Paista.

MARMELADI: Sulata ja kiehuta marjat kattilassa. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä seosta noin 20 minuuttia. Poraa valmis marmeladi sauvasekoittimille tasaiseksi ja jäähdytä.  

KOKOAMINEN: Levitä marmeladia pohjan päälle ohut tasainen kerros, nosta toinen pohja kanneksi marmeladin päälle. 

PIKEERI: Siivilöi tomusokeri yleiskoneen kulhoon ja lisää limemehua tarpeeksi saavuttaaksesi halutun rakenteen. Värjää pikeeri haluamasi väriseksi ja koristele jäähtyneistä kekseistä kauneimmat Annet ikinä!

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Macarons leivoskeksit karviaishillokkeella, Sininen joukkueKoko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Annen "Heart of the ocean" – pieni makeaKoko Suomi leipoo: Eiffel-torniKoko Suomi leipoo: Backbyn hätävarakakkuKoko Suomi leipoo: Kookos-vadelma-suklaatartaletit
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti