Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Alkukesän Raparperihuuma

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 15.11.2018 16:08

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden ensimmäisen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi "Alkukesän Raparperihuuman". Ohjeesta tulee 12 leivosta.

Taikina

  • 100g vehnäjauhoja
  • 65g kylmää voita
  • 30g tomusokeria
  • 1 munakeltuainen

Raparperi curd

  • 250g raparperia
  • ¼ dl vettä
  • 3 munakeltuainen
  • 1 rkl maizenaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 30g voita
  • 1 rkl sitruunamehua

Raparperi-kardemummahillo

  • 120g raparperia
  • 1 rkl vettä
  • 60g hillosokeria
  • ½ tl kardemummaa

Italialainen marenki

  • 60g munavalkuainen
  • 50g vettä
  • 105g sokeria
  • 2 tl sitruunamehua
  • Elintarvikeväri (Wilton pasta väri ”burgundy”)

Koristelu

  • 12kpl valkoista orvokki kukkaa
  • 12 kpl Sitruunamelissa
  • 1tl raparperijauho

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot, voi ja tomusokeri. Lisää munakeltuainen ja vaivaa taikinaksi. Laita taikina muovipussiin ja anna taikinan levätä noin 15 minuuttia jääkapissa.

2. Rasvaa hiukan aaltoreunavuuat, paina taikina ohuesti muotteihin (n. 2-3mm). Pistele haarukalla reikiä pohjaan ja anna levätä noin 15 minuuttia jääkaapissa.

3. Paista pohjat 190 asteessa, noin 15 minuuttia.

4. Anna jäähtyä ja koputa varovasti pohjat muoteista. Sulata 75 grammaa valkosuklaata, ja levitä pohjan sisäpintaan.

5. Raparpericurdia varten keitä vesi, raparperi ja sokeri noin 5 minuuttia, poista hellalta. Murskaa sauvasekoittimella hillo sileäksi ja lisää voi raparperihilloon. Sekoita maizena ja sitruunamehu ja munat ja lisää seos raparperi hilloon ja lämmitä miedolla lämmöllä kunnes seos sakenee. Jäähdytä.

6. Keitä raparperi-kardemummahillon aineksia noin 8 minuuttia ja anna jäähtyä.

7. Italialaista marenkia varten keitä vesi ja sokeri kunnes lämpötila näyttää 121 astetta. Vatkaa munavalkuaiset ja lisää samalla kuuma sokeriliuos, vatkaa kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Lisää sitruunamehu ja elintarvikeväri loppuvaiheessa.

8. Kokoa leivokset pursottamalla raparperi curdi jäähtyneeseen pohjaan ja tee curdin keskelle raparperi-kardemummahillo silmä (noin 1 teelusikallinen).

9. Pursota marenki tähtityllillä varustetulla pursotinpussilla leivoksen päälle. Polta kaasupolttimella kauniin ruskeaksi.

Ohje raparperijauhoon: Ripottele pilkottu raparperi leivinpaperille ja kuivata noin 48 asteessa uunissa noin 10 tuntia, jonka jälkeen vielä pari päivää huonelämmössa. Tee jauhoiksi tehosekoittimella, kun kun ovat täysin kuivat.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Kesäinen raparpericurdilla höystetty britaleivosKoko Suomi leipoo: Poutapilven raparperileivokset Koko Suomi leipoo: Inkivääriset raparperitartaletitKoko Suomi leipoo: Lauran raparperi-marenkileivoksetKoko Suomi leipoo: Kesäiset raparperi-vaniljatartletit
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti