Koko Suomi leipoo: Alkukesän Raparperihuuma

Koko Suomi leipoo jakso 1: RIITTA
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden ensimmäisen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi "Alkukesän Raparperihuuman". Ohjeesta tulee 12 leivosta.

Taikina

  • 100g vehnäjauhoja
  • 65g kylmää voita
  • 30g tomusokeria
  • 1 munakeltuainen

Raparperi curd

  • 250g raparperia
  • ¼ dl vettä
  • 3 munakeltuainen
  • 1 rkl maizenaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 30g voita
  • 1 rkl sitruunamehua

Raparperi-kardemummahillo

  • 120g raparperia
  • 1 rkl vettä
  • 60g hillosokeria
  • ½ tl kardemummaa

Italialainen marenki

  • 60g munavalkuainen
  • 50g vettä
  • 105g sokeria
  • 2 tl sitruunamehua
  • Elintarvikeväri (Wilton pasta väri ”burgundy”)

Koristelu

  • 12kpl valkoista orvokki kukkaa
  • 12 kpl Sitruunamelissa
  • 1tl raparperijauho

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot, voi ja tomusokeri. Lisää munakeltuainen ja vaivaa taikinaksi. Laita taikina muovipussiin ja anna taikinan levätä noin 15 minuuttia jääkapissa.

2. Rasvaa hiukan aaltoreunavuuat, paina taikina ohuesti muotteihin (n. 2-3mm). Pistele haarukalla reikiä pohjaan ja anna levätä noin 15 minuuttia jääkaapissa.

3. Paista pohjat 190 asteessa, noin 15 minuuttia.

4. Anna jäähtyä ja koputa varovasti pohjat muoteista. Sulata 75 grammaa valkosuklaata, ja levitä pohjan sisäpintaan.

5. Raparpericurdia varten keitä vesi, raparperi ja sokeri noin 5 minuuttia, poista hellalta. Murskaa sauvasekoittimella hillo sileäksi ja lisää voi raparperihilloon. Sekoita maizena ja sitruunamehu ja munat ja lisää seos raparperi hilloon ja lämmitä miedolla lämmöllä kunnes seos sakenee. Jäähdytä.

6. Keitä raparperi-kardemummahillon aineksia noin 8 minuuttia ja anna jäähtyä.

7. Italialaista marenkia varten keitä vesi ja sokeri kunnes lämpötila näyttää 121 astetta. Vatkaa munavalkuaiset ja lisää samalla kuuma sokeriliuos, vatkaa kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Lisää sitruunamehu ja elintarvikeväri loppuvaiheessa.

8. Kokoa leivokset pursottamalla raparperi curdi jäähtyneeseen pohjaan ja tee curdin keskelle raparperi-kardemummahillo silmä (noin 1 teelusikallinen).

9. Pursota marenki tähtityllillä varustetulla pursotinpussilla leivoksen päälle. Polta kaasupolttimella kauniin ruskeaksi.

Ohje raparperijauhoon: Ripottele pilkottu raparperi leivinpaperille ja kuivata noin 48 asteessa uunissa noin 10 tuntia, jonka jälkeen vielä pari päivää huonelämmössa. Tee jauhoiksi tehosekoittimella, kun kun ovat täysin kuivat.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja