Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Aamuauringon macaronkakku

Julkaistu 11.01.2021 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin omat versiot kuninkaallisesta aamupalakakusta.

Macaron pohjat

  • 150 g hienoa mantelijauhetta
  • 150 g tomusokeria
  • 150 g hienosokeria
  • 40 g vettä
  • 2 x 55 g valkuaista
  • 1 tl sitruuna-aromia
  • Keltaista geeli – tai pastaväriä

Sitruunatäyte

  • 2,5 dl Flora Kuohu 38 %
  • 200 g sitruunatuorejuustoa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 0,5 dl hienosokeria

Passionkiisseli

  • 40 g passionhedelmää
  • 1 kananmuna
  • 35 g voita
  • 35 g hienosokeria
  • Tippa sitruunamehua

Marenkivoikreemi ja koristelu

  • 80 g kananmunan valkuaista
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • Keltaista ja persikan väristä geeli- tai pastaväriä
  • Valkoisia ja keltaisia strösseleitä

Valmistusohje

TOIMI NÄIN: Valmista pohjat. Piirrä lyijykynällä ympyrämuottia hyödyntäen neljä ympyrää (irti toisistaan) leivinpaperille ja käännä paperi pellille. Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen. Mittaa valkuaiset. Siivilöi isoon kulhoon tomusokeri ja mantelijauhe. Lisää toinen valkuaisneste mantelisokeriseokseen ja sekoita nuolijalla tasaiseksi. Lisää väri ja siirrä sivuun. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna miedolla lämmöllä 115 asteeseen. Sillä aikaa siirrä toinen valkuaisosio yleiskoneen kulhoon ja kun sokerisiirappi on 115 asteista, ala vatkata valkuaista yleiskoneella. Kun sokerisiirappi on 122 asteista ota se pois liedeltä kaada ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon. Sekoita niin kauan, kunnes marenki on kädenlämpöistä. Nostele nuolijalla mantelisokeriseos ja marenki yhdeksi massaksi, kunnes sen koostumus on laavamaista.

Siirrä massa pursotinpussiin, jolla on iso pyöreä tylla. Pursota neljä ympyrää leivinpaperille aloittaen sisäosasta. Siirrä pohjat suoraan uuniin 40-45 minuutiksi. Jäljelle jäävästä massasta voit tehdä ylimääräisiä macaroneja kakun päälle. Jäähdytä pohjat.

Valmista marenkivoikreemi. Mittaa valkuaiset ja sokeri kulhoon ja siirrä kulho vesihauteeseen. Sekoita ajoittain. Kun et tunne sormien välissäsi sokerikiteitä, voit siirtää valkuaissokeriseoksen yleiskoneen kulhoon ja vatkata sen marengiksi. Lisää huoneenlämpöinen voi hiljalleen marengin joukkoon. Jaa massa kahteen osaan. Värjää geeli- ja pastaväreillä. Jaa eri väriset kreemit kahteen eri pursotinpussiin, joiden päässä lehtityllat.

Valmista passionkiisseli. Siirrä kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes se muodostaa isoja kuplia. Jäähdytä. Siirrä pursotinpussiin.

Valmista kreemikukat. Leikkaa leivinpaperista pieniä neliöitä. Kiinni kreemin avulla leivinpaperi kukkaneulaan. Pursota kahdenlasia kukkia (esim. ruusuja ja neilikoita) ja siirrä ne tarjottimelle. Kun tarjotin on täynnä kreemikukkia, siirrä se jääkaappiin jäähtymään. 

Raasta täytettä varten sitruuna. Vaahdota kerma ja lisää tuorejuusto ja sokeri. Lisää sitruunan kuori. Siirrä täyte pursotinpussiin, jossa tiheä tähtitylla.

Täytä kakku. Aseta ensimmäinen pohja tarjoiluastialle. Pursota päälle sitruunatäytettä tähtipursotusten muodossa. Pursota väleihin passionkiisseliä. Kokoa loput kakusta samalla tavalla ja jätä viimeinen pohja ilman täytettä.

Pursota kakun päälle puolikaaren muotoinen koroke sitruunatäytteestä. Kiinnitä tätä kohmettuneet kreemikukat vieriviereen muodostaen näistä köynnöksen. Voit ripotella päälle hieman valkoisia ja keltaisia nonparelleja.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Vintage wedding! Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Kukkiva pavlovakranssi, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Pinkki kreemifantasia, Siirin reseptiKoko Suomi leipoo: Ullan Hempeän Elisabethin kukkaismacaronKoko Suomi leipoo: Fantasia rakkaudelleKoko Suomi leipoo: Marin Puutarhan juhannus -drip cake
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti