Koivunoksilla paistettua sianniskaa

Sianniskaa, jota ruotsalaisittain paistetaan uunissa koivunoksien päällä, voi näin valmistettuna pitää todellisena herkkuna: siinä on tarpeeksi rasvaa mehevyyden säilyttämiseksi ja koivunoksat antavat sille aivan oman arominsa.

Kuudelle

  • 1 ½ kg sianniskaa luineen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 pala juuriselleriä
  • koivunoksia
  • 2 tl timjamia kuivattuna
  • 1 laakerinlehti
  • 5 dl lihalientä

Tarjoiluun

  • tuoretta timjamia
  • voissa paistettuja torvisieniä
  • mustia oliiveja

Valmistusohje

1. Hiero lihaan kauttaaltaan suolaa ja pippuria. Kuori ja kuutioi sipuli, porkkanat ja selleri. Laita uunipannulle koivuoksia ja sipuli- ja juureskuutiot sekä timjami ja laakerinlehti. Aseta ritilä uunipannun päälle ja liha sille. Paina lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kaada uunipannulle hieman lihalientä ja lisää sitä pikkuhiljaa paistamisen aikana.

2. Kuumenna uuni 185 asteeseen. Laita uunipannu, ritilä ja liha uunin alatasolle ja anna olla niin kauan, että lihan sisälämpö on 85 astetta. Ota uunista ja anna lihan vetäytyä 10 minuuttia. Siivilöi paistoliemi.

3. Nosta juurekset tarjoiluvadille, kaada paistoliemi päälle ja laita vadille myös lisäkkeet. Viipaloitu liha ja asettele päällimmäiseksi ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!