Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koivunoksilla paistettua sianniskaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kuudelle

  • 1 ½ kg sianniskaa luineen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 pala juuriselleriä
  • koivunoksia
  • 2 tl timjamia kuivattuna
  • 1 laakerinlehti
  • 5 dl lihalientä

Tarjoiluun

  • tuoretta timjamia
  • voissa paistettuja torvisieniä
  • mustia oliiveja

Valmistusohje

1. Hiero lihaan kauttaaltaan suolaa ja pippuria. Kuori ja kuutioi sipuli, porkkanat ja selleri. Laita uunipannulle koivuoksia ja sipuli- ja juureskuutiot sekä timjami ja laakerinlehti. Aseta ritilä uunipannun päälle ja liha sille. Paina lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kaada uunipannulle hieman lihalientä ja lisää sitä pikkuhiljaa paistamisen aikana.

2. Kuumenna uuni 185 asteeseen. Laita uunipannu, ritilä ja liha uunin alatasolle ja anna olla niin kauan, että lihan sisälämpö on 85 astetta. Ota uunista ja anna lihan vetäytyä 10 minuuttia. Siivilöi paistoliemi.

3. Nosta juurekset tarjoiluvadille, kaada paistoliemi päälle ja laita vadille myös lisäkkeet. Viipaloitu liha ja asettele päällimmäiseksi ennen tarjoilua.

Sianniskaa, jota ruotsalaisittain paistetaan uunissa koivunoksien päällä, voi näin valmistettuna pitää todellisena herkkuna: siinä on tarpeeksi rasvaa mehevyyden säilyttämiseksi ja koivunoksat antavat sille aivan oman arominsa.

Lisää aiheesta:

Pääsiäisen lammaspaistiGratinoitua porsaanfileetä ja latva-artisokkaaValkosipulisilavoitu lampaanfileeLampaanpaisti ja yrttivoiTäytetty lammaskääryle ja kesäkurpitsaaPorter-paisti porosta
UunikasslerKananmunatonSienisatoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikassler
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunikassleria viinikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Sinappihunnutettu kassler ja linssipyree

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Koivunoksilla paistettua sianniskaa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Yrttikassleri ja maissisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunikassleria ja valkosipulipinaattia