Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Knefe – Libanonilainen juustokakku

MTV
Julkaistu 20.04.2016 12:13

MTV LIFESTYLE

Ainekset 6-8:lle

    Taikina:

    • 1 kg vaaleaa paahtoleipää
    • 100 g voita

    Täyte:

    • 400 g suolatonta mozzarellaa

    Kuorrute:

    • 1 dl sokeria
    • 5 dl maitoa
    • 1,5 dl semolina- tai mannaryynijauhoja

    Koristeluun:

    • 50 g suolattomia pistaasipähkinöitä
    • sokerisiirappia

    Sokerisiirappi:

    • 3 dl sokeria
    • 2 dl vettä
    • 1 tl sitruunamehua
    • 1 tl ruusuvettä
    • 1 tl appelsiininkukkavettä

    Valmistusohje

    1. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Leikkaa paahtoleivän reunat pois ja pilko leipä paloiksi. Aja voi ja leivät tehosekoittimessa tai kutterissa rouheeksi.
    2. Levitä puolet rouheesta uunivuoan pohjalle ja paista 175 °C:ssa 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
    3.  Raasta mozzarella ja levitä pohjan päälle.
    4. Sekoita sokeri, maito sekä jauhot kattilassa ja kuumenna hiljalleen pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen.
    5.  Kaada seos mozzarellan päälle, levitä loput taikinasta pinnalle ja paista 175 °C:ssa noin 15–20 minuuttia.
    6. Valmista siirappi kiehauttamalla sokeria ja vettä kattilassa noin neljän minuutin ajan. Lisää sitruunamehu ja nosta pois liedeltä. Anna jäähtyä. Lisää ruusu- ja appelsiininkukkavedet.7. Kumoa kakku tarjoiluastiaan. Koristele pähkinärouheella ja tarjoile lämpimänä sokerisiirapin kanssa.

    Top Chefistäkin tuttu kokki Joseph Youssef eli ”Jose” loihti Huomenta Suomen aamussa herkullisen libanonilaisen juustokakun. Resepti on kirjasta Josen Meze – Libanonin herkut (Readme.fi 2016).


    Lisää aiheesta:

    MasterChef Suomi: Omenablondie, Josen reseptiKoko Suomi leipoo: Hunajaiset hävikkipatukat, Harrietin reseptiAppelsiini-mansikkatarteRommibaba, kuningatarliemi ja rahkajäätelöKevyt hedelmätorttuTuulihatut
    Huomenta SuomiMakuja ja ElämääJuustokakkuKevään juhlatLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Huomenta Suomi
    • 15:45
      Alkupala

      Paahdettua myskikurpitsaa, verigreippiä ja burrataa sekä auringonkukansiemenpestoa

    • 31.10.14:03
      Makeat muffinit

      Koristeltavat vadelma-suklaakuppikakut

    • 29.8.15:09
      Kasvispyörykät

      Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

    • 22.8.12:14
      Sienisalaatti

      Herkkutattisalaatti

    • 24.8.08:01
      Uuniomenat

      Uuniomenatrifle