Knefe – Libanonilainen juustokakku

Knefe libanonilainen juustokakku
MTV

Top Chefistäkin tuttu kokki Joseph Youssef eli ”Jose” loihti Huomenta Suomen aamussa herkullisen libanonilaisen juustokakun. Resepti on kirjasta Josen Meze – Libanonin herkut (Readme.fi 2016).

Ainekset 6-8:lle

    Taikina:

    • 1 kg vaaleaa paahtoleipää
    • 100 g voita

    Täyte:

    • 400 g suolatonta mozzarellaa

    Kuorrute:

    • 1 dl sokeria
    • 5 dl maitoa
    • 1,5 dl semolina- tai mannaryynijauhoja

    Koristeluun:

    • 50 g suolattomia pistaasipähkinöitä
    • sokerisiirappia

    Sokerisiirappi:

    • 3 dl sokeria
    • 2 dl vettä
    • 1 tl sitruunamehua
    • 1 tl ruusuvettä
    • 1 tl appelsiininkukkavettä

    Valmistusohje

    1. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Leikkaa paahtoleivän reunat pois ja pilko leipä paloiksi. Aja voi ja leivät tehosekoittimessa tai kutterissa rouheeksi.
    2. Levitä puolet rouheesta uunivuoan pohjalle ja paista 175 °C:ssa 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
    3.  Raasta mozzarella ja levitä pohjan päälle.
    4. Sekoita sokeri, maito sekä jauhot kattilassa ja kuumenna hiljalleen pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen.
    5.  Kaada seos mozzarellan päälle, levitä loput taikinasta pinnalle ja paista 175 °C:ssa noin 15–20 minuuttia.
    6. Valmista siirappi kiehauttamalla sokeria ja vettä kattilassa noin neljän minuutin ajan. Lisää sitruunamehu ja nosta pois liedeltä. Anna jäähtyä. Lisää ruusu- ja appelsiininkukkavedet.
    7. Kumoa kakku tarjoiluastiaan. Koristele pähkinärouheella ja tarjoile lämpimänä sokerisiirapin kanssa.

     

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja