Knefe – Libanonilainen juustokakku
Top Chefistäkin tuttu kokki Joseph Youssef eli ”Jose” loihti Huomenta Suomen aamussa herkullisen libanonilaisen juustokakun. Resepti on kirjasta Josen Meze – Libanonin herkut (Readme.fi 2016).
Ainekset 6-8:lle
Taikina:
- 1 kg vaaleaa paahtoleipää
- 100 g voita
Täyte:
- 400 g suolatonta mozzarellaa
Kuorrute:
- 1 dl sokeria
- 5 dl maitoa
- 1,5 dl semolina- tai mannaryynijauhoja
Koristeluun:
- 50 g suolattomia pistaasipähkinöitä
- sokerisiirappia
Sokerisiirappi:
- 3 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl ruusuvettä
- 1 tl appelsiininkukkavettä
Valmistusohje
1. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Leikkaa paahtoleivän reunat pois ja pilko leipä paloiksi. Aja voi ja leivät tehosekoittimessa tai kutterissa rouheeksi.
2. Levitä puolet rouheesta uunivuoan pohjalle ja paista 175 °C:ssa 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Raasta mozzarella ja levitä pohjan päälle.
4. Sekoita sokeri, maito sekä jauhot kattilassa ja kuumenna hiljalleen pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen.
5. Kaada seos mozzarellan päälle, levitä loput taikinasta pinnalle ja paista 175 °C:ssa noin 15–20 minuuttia.
6. Valmista siirappi kiehauttamalla sokeria ja vettä kattilassa noin neljän minuutin ajan. Lisää sitruunamehu ja nosta pois liedeltä. Anna jäähtyä. Lisää ruusu- ja appelsiininkukkavedet.
7. Kumoa kakku tarjoiluastiaan. Koristele pähkinärouheella ja tarjoile lämpimänä sokerisiirapin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike