Klassiset vehnävoisarvet
Ranskassa näitä voitaikinasta tehtyjä aamuleipiä kutsutaan croissanteiksi, joka tarkoittaa kuunsirppiä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
18 voisarveen
- 50 g hiivaa
- 4 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 2 tl kidesokeria
- 1 kg vehnäjauhoja
- 3 tl suolaa
- 200 g voita
- kananmunaa penslaukseen
- siemeniä koristeluun
Valmistusohje
1. Sulata voi. Kaada päälle maito, kuumenna kädenlämpöiseksi (37 astetta), ota liedeltä. Lisää hiiva, sekoita kunnes se on liuennut. Lisää kananmunat, sokeri, jauhot ja suola.
2. Työstä taikina monitoimikoneessa. Ota valmis taikina jauhotetulle leivinalustalle. Jaa taikina kolmeen osaan. Kaulitse jokainen pala, jaa palat taikinapyörällä kuuteen osaan ja kääri voisarviksi.
3. Anna voisarvien kohota noin 10 minuuttia. Penslaa munalla ja ripottele päälle siemeniä. Paista 220-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan