Klassiset vehnävoisarvet

Ranskassa näitä voitaikinasta tehtyjä aamuleipiä kutsutaan croissanteiksi, joka tarkoittaa kuunsirppiä.

18 voisarveen

  • 50 g hiivaa
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 2 tl kidesokeria
  • 1 kg vehnäjauhoja
  • 3 tl suolaa
  • 200 g voita
  • kananmunaa penslaukseen
  • siemeniä koristeluun

Valmistusohje

1. Sulata voi. Kaada päälle maito, kuumenna kädenlämpöiseksi (37 astetta), ota liedeltä. Lisää hiiva, sekoita kunnes se on liuennut. Lisää kananmunat, sokeri, jauhot ja suola.

2. Työstä taikina monitoimikoneessa. Ota valmis taikina jauhotetulle leivinalustalle. Jaa taikina kolmeen osaan. Kaulitse jokainen pala, jaa palat taikinapyörällä kuuteen osaan ja kääri voisarviksi.

3. Anna voisarvien kohota noin 10 minuuttia. Penslaa munalla ja ripottele päälle siemeniä. Paista 220-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja