Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Klassinen tiikerikakku

Julkaistu 07.03.2013 10:16

Tiikerikakku on kahvipöydän herkullinen klassikko, ja tiikerikuppikakut on sen modernimpi muunnos! Valmistetaan perinteinen Tiikerikakku naistenpäiväksi.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

16 viipaletta / rengaskakkuvuoka

  • 250 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 2 tl leivinjauhetta

Raidat

  • 1/3 kakkutaikinaa
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 3 rkl kevytkermaa

Leivitykseen

  • rasvaa
  • Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Vinkkejä leivontaan:

Muista, että rasva ja munat vatkautuvat parhaiten huoneenlämpöisinä. Jos kakkutaikina uhkaa vatkatessa heroittua, voit pelastaa sen pienellä määrällä vehnäjauhoja.

Ole huolellinen korppujauhotettaessa vuokaa, jotta kakku irtoaa vuoasta. Kumoa kakku vuoasta ritilälle kuumana, pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen.

Tee näin:

Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja leivinjauhe ja sekoita vaahtoon tasaisesti.

Ota 1/3 - puolet taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja kerma.

Levitä voidellun ja korppujauhotetun rengaskakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta. Painele kiertäen haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidottuvat kauniisti.

Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kuumana, pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen, anna jäähtyä rauhassa.

Vinkki tiikerikuppikakuista:

Voit leipoa samasta taikinasta samalla ohjeella Tiikerikuppikakkuja isohkoihin kuppikakkumuotteihin tai muffinivuokiin. Paistoajaksi riittää tällöin 15-25 min vuokien koosta riippuen. Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla tai suklaamoussella.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Tiikerikakku Daim-raidoilla – Arjan herkumpi versio klassikkokakustaPinkit mokkapalat täysjyväjauhoihinNaked TaatelikakkuVapun valtakunta: Sacherin kuivakakkuKinuskikissan seeprakakkuMansikka-rahkahyytelökakku
KuivakakkuJouluYstävänpäiväKasvisruokaSyntymäpäivätMyllyn ParasVideoreseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kuivakakku
  • 05.09.202412:58
    Maustekakku

    Kesäkurpitsa-sitruunakakku

  • 03.02.202412:03
    Runebergintortut

    Runebergin mehevä kuivakakku

  • 22.10.202111:31
    Suklaakakku

    Tiikerikakku Daim-raidoilla – Arjan herkumpi versio klassikkokakusta

  • 20.12.201909:45
    Maustekakku

    Täydellinen taatelikakku – Pirjo Nuotion helppo resepti

  • 14.12.201707:25
    Jouluruoka

    Mummin taatelikakku