Mainos

Klassinen bolognesekastike olisi kaikkien hyvä osata. Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten tämä klassikko valmistuu.

Ainekset

  • 2 varsisellerin vartta
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 600 g naudan paistijauhelihaa
  • 2 tölkkiä kokonaisia säilyketomaatteja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • pastaa
  • parmesaania

Valmistusohje

(6 annosta)

1. Kuori ja pilko porkkanat ja selleri. Hienonna sipuli ja valkosipulit.

2. Kuullota juurekset ja sipulit kattilassa ja mausta suolalla ja mustapippurilla. 

3. Lisää jauheliha kattilaan ja anna paistua kypsäksi.

4. Kaada viimeiseksi kattilaan tomaatit ja sekoita, jotta tomaatit rikkoontuvat.

5. Anna hautua kannen alla vähintään tunti, tai mielellään useampi tunti, sillä kastikkeen maku paranee pitkään haudutettaessa.

6. Tarjoa spagetin kanssa ja viimeistele annos parmesaaniraasteella.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja