Klassinen bolognesekastike Kari Aihisen tapaan
Klassinen bolognesekastike olisi kaikkien hyvä osata. Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten tämä klassikko valmistuu.
Ainekset
- 2 varsisellerin vartta
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 600 g naudan paistijauhelihaa
- 2 tölkkiä kokonaisia säilyketomaatteja
- suolaa
- mustapippuria
- pastaa
- parmesaania
Valmistusohje
(6 annosta)
1. Kuori ja pilko porkkanat ja selleri. Hienonna sipuli ja valkosipulit.
2. Kuullota juurekset ja sipulit kattilassa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Lisää jauheliha kattilaan ja anna paistua kypsäksi.
4. Kaada viimeiseksi kattilaan tomaatit ja sekoita, jotta tomaatit rikkoontuvat.
5. Anna hautua kannen alla vähintään tunti, tai mielellään useampi tunti, sillä kastikkeen maku paranee pitkään haudutettaessa.
6. Tarjoa spagetin kanssa ja viimeistele annos parmesaaniraasteella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka