Kissankielipikkuleivät
Taikinasta pursotetaan raitoja, jotka uunissa leviävät kissankieliksi.
4 hengelle
- 100 g suolatonta voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g tomusokeria
- 4 munanvalkuaista
- 1 kokonainen kananmuna
- 100 g jauhoja
Tee näin
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sekoita kulhossa voi, vaniljasokeri, ja tomusokeri.
- Lisää munanvalkuaiset varovasti ja sitten kokonainen muna. Sekoita hyvin, kunnes seos on kuohkeaa.
- Laita taikina pursottimeen ja tee noin 6 cm pituisia raitoja voidellulle astialle. Raidat kasvavat ja leviävät uunissa "kissankieliksi". Paista noin 6 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat kullanruskeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti