Kirvelikeitto
Ihana keitto tuoreista aineksista, kauniin vaaleanvihreä, hyväntuoksuinen ja mahtavan makuinen. Yleiskone tai tehosekoitin ovat avuksi tämän teossa, valmista 20 minuutissa!
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 hengelle
- 1 l vasikanlientä
- 2 porkkanaa
- 100 g vahapapuja
- 1/4 kukkakaalia
- 150 g artisokanpohjia
- 1 nippu tuoretta kirveliä
- 40 g voita
- suolaa ja pippuria myllystä
Valmistusohje
1. Kuori porkkanat ja viipaloi ne lanteiksi. Huuhtele ja erottele kukkakaali kukinnoiksi. Leikkaa papujen kannat.
2. Kiehauta vasikanliemi. Laita porkkanat ja kukkakaali kiehumaan ja anna poreilla 5 minuuttia, kunnes lisäät loput vihannekset, keitä vielä 3 minuuttia.
3. Siivilöi liemi ja jaa vihannekset neljälle lautaselle. Soseuta liemi kirvelin ja voin kera ja kaada lämpimien kasvisten päälle. Nauti hyvän leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti