Kirvelikeitto
Ihana keitto tuoreista aineksista, kauniin vaaleanvihreä, hyväntuoksuinen ja mahtavan makuinen. Yleiskone tai tehosekoitin ovat avuksi tämän teossa, valmista 20 minuutissa!
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 hengelle
- 1 l vasikanlientä
- 2 porkkanaa
- 100 g vahapapuja
- 1/4 kukkakaalia
- 150 g artisokanpohjia
- 1 nippu tuoretta kirveliä
- 40 g voita
- suolaa ja pippuria myllystä
Valmistusohje
1. Kuori porkkanat ja viipaloi ne lanteiksi. Huuhtele ja erottele kukkakaali kukinnoiksi. Leikkaa papujen kannat.
2. Kiehauta vasikanliemi. Laita porkkanat ja kukkakaali kiehumaan ja anna poreilla 5 minuuttia, kunnes lisäät loput vihannekset, keitä vielä 3 minuuttia.
3. Siivilöi liemi ja jaa vihannekset neljälle lautaselle. Soseuta liemi kirvelin ja voin kera ja kaada lämpimien kasvisten päälle. Nauti hyvän leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan