Kirsikkapiiras kauramurotaikinasta
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5651076/landscape16_9/515/290/92e894db3a4eae5c2c2becf7204b3de/KR/974603-5750.jpg)
Nyt kannattaa noutaa kirsikat torilta piiraisiin! Myös muut marjat sopivat tähän, kokeile esimerkiksi karviaismarjoilla tai puolukoilla. Kauramurotaikinassa on 3-kertainen määrä kuitua verrattuna perinteiseen murotaikinaan.
Ainekset
- 1 pieni piirakkavuoallinen, halkaisija noin 20 cm
Pohja
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
Täyte
- 1½ dl kirsikkahilloa
- 3 dl kirsikoita
- 3 rkl kirsikkalikööriä
Pinnalle
- kananmunaa voiteluun
- mantelilastuja
- raesokeria
Valmistusohje
Imeytä kirsikat, joista on poistettu kivet, yön yli liköörissä (tai vähintään tunnin). Voit tehdä piirakan myös ilman likööriä. Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä toinen sulanut kauramurotaikinalevy pienehkön piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjataikinan päälle kirsikkahilloa ja liköörikirsikat.
Kaaviloi paketin toisesta levystä piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä. Kumoa se siitä piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
VINKKI: Kokeile samaa marjoilla, esimerkiksi karviaisilla tai karpaloilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka