Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Nyt kannattaa noutaa kirsikat torilta piiraisiin! Myös muut marjat sopivat tähän, kokeile esimerkiksi karviaismarjoilla tai puolukoilla. Kauramurotaikinassa on 3-kertainen määrä kuitua verrattuna perinteiseen murotaikinaan.

1 pieni piirakkavuoallinen, halkaisija noin 20 cm

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Täyte

  • 1½ dl kirsikkahilloa
  • 3 dl kirsikoita
  • 3 rkl kirsikkalikööriä

Pinnalle

  • kananmunaa voiteluun
  • mantelilastuja
  • raesokeria

Valmistusohje

Imeytä kirsikat, joista on poistettu kivet, yön yli liköörissä (tai vähintään tunnin). Voit tehdä piirakan myös ilman likööriä. Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä toinen sulanut kauramurotaikinalevy pienehkön piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjataikinan päälle kirsikkahilloa ja liköörikirsikat.

Kaaviloi paketin toisesta levystä piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä. Kumoa se siitä piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile samaa marjoilla, esimerkiksi karviaisilla tai karpaloilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.