Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kirsikkapiiras kauramurotaikinasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 pieni piirakkavuoallinen, halkaisija noin 20 cm

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Täyte

  • 1½ dl kirsikkahilloa
  • 3 dl kirsikoita
  • 3 rkl kirsikkalikööriä

Pinnalle

  • kananmunaa voiteluun
  • mantelilastuja
  • raesokeria

Valmistusohje

Imeytä kirsikat, joista on poistettu kivet, yön yli liköörissä (tai vähintään tunnin). Voit tehdä piirakan myös ilman likööriä. Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä toinen sulanut kauramurotaikinalevy pienehkön piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjataikinan päälle kirsikkahilloa ja liköörikirsikat.

Kaaviloi paketin toisesta levystä piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä. Kumoa se siitä piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile samaa marjoilla, esimerkiksi karviaisilla tai karpaloilla.

Nyt kannattaa noutaa kirsikat torilta piiraisiin! Myös muut marjat sopivat tähän, kokeile esimerkiksi karviaismarjoilla tai puolukoilla. Kauramurotaikinassa on 3-kertainen määrä kuitua verrattuna perinteiseen murotaikinaan.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

KirsikkamuropiirakkaRaparperipiirakka valkosuklaallaSatokauden rommirusinapiirakkaPuolukka-marenkitorttuMansikka-Marianne MuropiirasKarviaismarja-muropiirakka
MarjapiirakkaSadonkorjuuMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Marjapiirakka
  • 08.07.202213:05
    Mustikkapiirakka

    Mustikkapiirakka muropohjalla – makea täyte kondensoidulla maidolla

  • 15.07.201912:01
    Puolukkapiirakka

    Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteeniton kaura-raparperipiirakka

  • 18.02.201300:00
    Mustikkapiirakka

    Marjapiirakka murutaikinaan

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Karviaispiiras kermavaahdon kera