Kirsikkamuropiirakka
Tätä herkullista kirsikkapiirakkaa voi tarjota vaikka viikonlopun vieraille. Kirsikkamurupiirakkaa tulee yhdellä reseptillä noin 10-12 annosta.
Pohja
- 4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- ½ dl Myllyn Paras Kuitupitoista Kauralesettä
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g voita tai margariinia
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl maitoa
Täyte
- 1 l kirsikoita
- 3/4 dl sokeria
- 2 rkl kirsikkalikööriä
- 3 rkl perunajauhoja
Pinnalle
- 50 g pehmeää voita
- 3/4 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
Valmistusohje
Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen maito, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja voisula. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina tasaisesti voidellun, noin 24 cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle. Puhdista kirsikat ja poista kivet esimerkiksi kirsikankivenpoistajalla. Sekoita joukkoon sokeri, likööri ja perunajauhot. Levitä kirsikat taikinan päälle.
Nypi kulhossa pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot. Kaada muruseos kirsikoiden päälle. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasossa noin 35-40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ennen tarjoamista. Tarjoa vaniljajäätelön tai löysäksi vatkatun kermavaahdon kera.
Vinkki: perunajauhojen tilalle sopii hyvin vaalea Myllyn Paras Kastike suuruste, joka on helppo ripotella kirsikoiden joukkoon paakkuuntumatta
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti