Kirsikkakakku

Kermainen, sitruunalta maistuva täyte tekee tästä kakusta todella maukkaan. Kirsikat voit vaihtaa muihin hieman happamiin marjoihin, kuten karhunvatukoihin tai luumuihin.

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Taikina

  • 3 dl kauraryynejä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl kidesokeria
  • 150 g voita tai margariinia

Täyte

  • 1 l kirsikoita
  • 1 ½ dl kermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 munankeltuainen
  • ½ sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esiin piirasvuoka.

2. Työstä taikinan ainekset muruiseksi massaksi ja painele taikina vuokaan. Esipaista uunissa n. 20 minuuttia.

3. Poista kirsikoista kivet, laita ne lämpimälle piiraspohjalle.

4. Vatkaa kerma ja sekoita siihen keltuainen, vaniljasokeri ja sitruunankuori, kaada seos marjoille. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat