Kirsikkakakku
Kermainen, sitruunalta maistuva täyte tekee tästä kakusta todella maukkaan. Kirsikat voit vaihtaa muihin hieman happamiin marjoihin, kuten karhunvatukoihin tai luumuihin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Taikina
- 3 dl kauraryynejä
- 2 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kidesokeria
- 150 g voita tai margariinia
Täyte
- 1 l kirsikoita
- 1 ½ dl kermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 munankeltuainen
- ½ sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esiin piirasvuoka.
2. Työstä taikinan ainekset muruiseksi massaksi ja painele taikina vuokaan. Esipaista uunissa n. 20 minuuttia.
3. Poista kirsikoista kivet, laita ne lämpimälle piiraspohjalle.
4. Vatkaa kerma ja sekoita siihen keltuainen, vaniljasokeri ja sitruunankuori, kaada seos marjoille. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan