Kirsikkajuustokakku

Tämä on raikas ja maukas jälkiruoka. Ellet halua käyttää likööriä kastikkeeseen, voit korvata sen kirsikkamehutiivisteellä. Sauvasekoitin tai monitoimikone on hyväksi avuksi, kun teet täytettä ja kakkupohjaa.

Ainekset

  • 6-8 hengelle

Täyte

  • 250 g philadelphiajuustoa
  • 1 dl kidesokeria
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 dl ranskankermaa

Kakkupohja

  • ½ pkt digestivekeksejä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 50 g voita
  • 1 tl kanelia

Kirsikkakastike

  • 1 l kokonaisia kirsikoita
  • 3 dl kidesokeria
  • 2 dl vettä
  • 8 cl kirsikkalikööriä

Lisäksi tarvitset

  • Irtopohjavuoan

Valmistusohje

1. Täyte: Keitä sokeri ja vesi sokeriliemeksi. Anna jäähtyä. Sekoita liemi, philadelphiajuusto, sitruunamehu ja ranskankerma monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.

2. Kakkupohja: Sekoita digestivekeksit, fariinisokeri ja kaneli monitoimikoneessa. Kuutioi voi ja sekoita keksiseoksen kanssa muruiseksi massaksi. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle.

3. Kakku: Levitä täyte kakkupohjan päälle, tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin, niin että se jäähtyy täysin kylmäksi.

4. Kirsikkakastike: Poista kivet kirsikoista. Keitä kirsikat sokerin ja veden kanssa, liemen tulee peittää marjat juuri ja juuri. Ota kattila liedeltä, lisää kirsikkalikööri ja jäähdytä kastike.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!