Kirsikkajuustokakku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668338/landscape16_9/515/290/d74bf541237d1316b647cd87ea281727/aZ/kirsikoita-4395.jpg)
Tämä on raikas ja maukas jälkiruoka. Ellet halua käyttää likööriä kastikkeeseen, voit korvata sen kirsikkamehutiivisteellä. Sauvasekoitin tai monitoimikone on hyväksi avuksi, kun teet täytettä ja kakkupohjaa.
Ainekset
- 6-8 hengelle
Täyte
- 250 g philadelphiajuustoa
- 1 dl kidesokeria
- ½ dl vettä
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- 1 dl ranskankermaa
Kakkupohja
- ½ pkt digestivekeksejä
- 2 rkl fariinisokeria
- 50 g voita
- 1 tl kanelia
Kirsikkakastike
- 1 l kokonaisia kirsikoita
- 3 dl kidesokeria
- 2 dl vettä
- 8 cl kirsikkalikööriä
Lisäksi tarvitset
- Irtopohjavuoan
Valmistusohje
1. Täyte: Keitä sokeri ja vesi sokeriliemeksi. Anna jäähtyä. Sekoita liemi, philadelphiajuusto, sitruunamehu ja ranskankerma monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
2. Kakkupohja: Sekoita digestivekeksit, fariinisokeri ja kaneli monitoimikoneessa. Kuutioi voi ja sekoita keksiseoksen kanssa muruiseksi massaksi. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle.
3. Kakku: Levitä täyte kakkupohjan päälle, tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin, niin että se jäähtyy täysin kylmäksi.
4. Kirsikkakastike: Poista kivet kirsikoista. Keitä kirsikat sokerin ja veden kanssa, liemen tulee peittää marjat juuri ja juuri. Ota kattila liedeltä, lisää kirsikkalikööri ja jäähdytä kastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka