Kirsikkajuustokakku
Tämä on raikas ja maukas jälkiruoka. Ellet halua käyttää likööriä kastikkeeseen, voit korvata sen kirsikkamehutiivisteellä. Sauvasekoitin tai monitoimikone on hyväksi avuksi, kun teet täytettä ja kakkupohjaa.
Ainekset
- 6-8 hengelle
Täyte
- 250 g philadelphiajuustoa
- 1 dl kidesokeria
- ½ dl vettä
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- 1 dl ranskankermaa
Kakkupohja
- ½ pkt digestivekeksejä
- 2 rkl fariinisokeria
- 50 g voita
- 1 tl kanelia
Kirsikkakastike
- 1 l kokonaisia kirsikoita
- 3 dl kidesokeria
- 2 dl vettä
- 8 cl kirsikkalikööriä
Lisäksi tarvitset
- Irtopohjavuoan
Valmistusohje
1. Täyte: Keitä sokeri ja vesi sokeriliemeksi. Anna jäähtyä. Sekoita liemi, philadelphiajuusto, sitruunamehu ja ranskankerma monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
2. Kakkupohja: Sekoita digestivekeksit, fariinisokeri ja kaneli monitoimikoneessa. Kuutioi voi ja sekoita keksiseoksen kanssa muruiseksi massaksi. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle.
3. Kakku: Levitä täyte kakkupohjan päälle, tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin, niin että se jäähtyy täysin kylmäksi.
4. Kirsikkakastike: Poista kivet kirsikoista. Keitä kirsikat sokerin ja veden kanssa, liemen tulee peittää marjat juuri ja juuri. Ota kattila liedeltä, lisää kirsikkalikööri ja jäähdytä kastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka