Kirsikka-suklaatorttu valkosuklaarahkalla
Valkosuklaa antaa herkullisen maun tortun täytteeseen. Tässä on yhdistetty sulatettu suklaa rahkaan. Jotta torttu olisi ihanan suklainen, myös pohja on suklaista cookiestaikinaa. Yksi pakastetaikina paketti riittää torttupohjan. Täytteeksi ja koristeeksi sopivat kirsikat, lakat, tyrni, persikat tai luumu.
Ainekset
- Piirakkavuoka halkaisijaltaan noin 28 cm
Pohja
- 1 pkt cookies suklaamurotaikinaa
Täyte kypsälle tortulle
- n. 1 dl kirsikkamehua tai maitoa+vaniljasokeria
- 2 dl kirsikkahilloa
- 1 tlk vähänlaktoosista kermavalmistetta (Flora vispi 20%) tai kermaa
- 100 g valkoista suklaata
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tlk vähälaktoosista maitorahkaa
- (250 g)
Koristeeksi
- n. ½ l kirsikoita
12 palaa
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g margariinia
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 100g tummaa suklaata
- 2 rkl voita
Valmistusohje
Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Kypsennä 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 8 min, varo paistamasta liikaa.
Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle kirsikkahillo.
Valmista valkosuklaarahka: kuumenna kattilassa n. 1 dl kermaa ja suklaa paloina koko ajan sekoittaen puulastalla, kunnes suklaa sulaa tasaiseksi. Laita seos jäähtymään.
Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka ja kädenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaaseos. Levitä valkosuklaarahka tortun päälle. Koristele kirsikoilla.
VINKKI: Voit tehdä saman lakoilla, tyrnillä, luumulla, persikoilla tai mangolla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan