Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kirsikka-suklaatorttu valkosuklaarahkalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Piirakkavuoka halkaisijaltaan noin 28 cm

Pohja

  • 1 pkt cookies suklaamurotaikinaa

Täyte kypsälle tortulle

  • n. 1 dl kirsikkamehua tai maitoa+vaniljasokeria
  • 2 dl kirsikkahilloa
  • 1 tlk vähänlaktoosista kermavalmistetta (Flora vispi 20%) tai kermaa
  • 100 g valkoista suklaata
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk vähälaktoosista maitorahkaa
  • (250 g)

Koristeeksi

  • n. ½ l kirsikoita

12 palaa

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g margariinia
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 100g tummaa suklaata
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Kypsennä 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 8 min, varo paistamasta liikaa.

Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle kirsikkahillo.

Valmista valkosuklaarahka: kuumenna kattilassa n. 1 dl kermaa ja suklaa paloina koko ajan sekoittaen puulastalla, kunnes suklaa sulaa tasaiseksi. Laita seos jäähtymään.

Valkosuklaa antaa herkullisen maun tortun täytteeseen. Tässä on yhdistetty sulatettu suklaa rahkaan. Jotta torttu olisi ihanan suklainen, myös pohja on suklaista cookiestaikinaa. Yksi pakastetaikina paketti riittää torttupohjan. Täytteeksi ja koristeeksi sopivat kirsikat, lakat, tyrni, persikat tai luumu.

Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka ja kädenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaaseos. Levitä valkosuklaarahka tortun päälle. Koristele kirsikoilla.

VINKKI: Voit tehdä saman lakoilla, tyrnillä, luumulla, persikoilla tai mangolla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

VadelmamisuNaistenpäivän suklaa-kirsikkakakkuSupermarjamisuSuklaarusina-valkosuklaajäädykeSuklaaunelma kääretorttu raparperilla tai marjoillaHilla-valkosuklaapiirakka
ValkosuklaaSuklaatorttuMakeat leivonnaisetSadonkorjuuMyllyn ParasJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Valkosuklaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gino

  • 18.02.201300:00
    Suklaamousse

    Valkosuklaamousse

  • 18.02.201300:00
    Makeiset

    Naminami-aaveet

  • 18.02.201300:00
    Suklaamousse

    Valkosuklaa-piparminttumousse

  • 18.02.201300:00
    Suklaatorttu

    Kirsikka-suklaatorttu valkosuklaarahkalla