Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Valkosuklaa antaa herkullisen maun tortun täytteeseen. Tässä on yhdistetty sulatettu suklaa rahkaan. Jotta torttu olisi ihanan suklainen, myös pohja on suklaista cookiestaikinaa. Yksi pakastetaikina paketti riittää torttupohjan. Täytteeksi ja koristeeksi sopivat kirsikat, lakat, tyrni, persikat tai luumu.

Piirakkavuoka halkaisijaltaan noin 28 cm

Pohja

  • 1 pkt cookies suklaamurotaikinaa

Täyte kypsälle tortulle

  • n. 1 dl kirsikkamehua tai maitoa+vaniljasokeria
  • 2 dl kirsikkahilloa
  • 1 tlk vähänlaktoosista kermavalmistetta (Flora vispi 20%) tai kermaa
  • 100 g valkoista suklaata
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk vähälaktoosista maitorahkaa
  • (250 g)

Koristeeksi

  • n. ½ l kirsikoita

12 palaa

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g margariinia
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 100g tummaa suklaata
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Kypsennä 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 8 min, varo paistamasta liikaa.

Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle kirsikkahillo.

Valmista valkosuklaarahka: kuumenna kattilassa n. 1 dl kermaa ja suklaa paloina koko ajan sekoittaen puulastalla, kunnes suklaa sulaa tasaiseksi. Laita seos jäähtymään.

Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka ja kädenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaaseos. Levitä valkosuklaarahka tortun päälle. Koristele kirsikoilla.

VINKKI: Voit tehdä saman lakoilla, tyrnillä, luumulla, persikoilla tai mangolla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.