Kirsikat rommissa

Kun ladot erilaisia marjoja purkkiin ja kaadat päälle rommia, sitä kutsutaan romtopfiksi. Mutta pelkät kirsikatkin ovat herkullisia. Tarjoile jäätelön kanssa, tai koristele näillä kakku.

Kuudelle

  • 1 l kypsiä kirsikoita
  • 6 dl kidesokeria
  • rommia niin että marjat peittyvät

Valmistusohje

1. Lado marjoja ja sokeria lasipurkkiin. Kaada päälle rommia niin että marjat peittyvät. Sulje kansi. Säilytä jääkaapissa. Marjat ovat valmiita n. 3 viikon kuluttua. Sekoittele muutaman kerran maustumisaikana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!