Kinuskipäärynät
Kun keität kermaa ja sokeria, saat ihanan makea, sitkeän kastikkeen joka jähmettyy jäähtyessään. Tarjoile päärynät ja kinuskikastike jäätelön kera. Kastike tarjoillaan usein pakastettujen puolukoiden tai karpaloiden kera, jolloin kuuman ja kylmän sekä makean ja happaman kohtaaminen on todella maukas.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 6 isoa, kovaa päärynää
- 3 dl kidesokeria
- 7 dl vettä
- 5 kokonaista neilikkaa
- 1 kanelitanko
Kastike
- 4 dl kermaa
- 3 dl sokeria
Valmistusohje
1. Keitä kermaa ja sokeria ilman kantta kunnes kastike sakenee, sekoita pohjia myöten välillä.
2. Kuumenna vesi, sokeri ja mausteet kiehuvaksi, sekoita niin että sokeri sulaa.
3. Kuori päärynät ja hauduta ne liemessä kannen alla sopivan pehmeiksi.
4. Valuta päärynät, tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan