Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kinuskipäärynät

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Kuudelle

  • 6 isoa, kovaa päärynää
  • 3 dl kidesokeria
  • 7 dl vettä
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • 1 kanelitanko

Kastike

  • 4 dl kermaa
  • 3 dl sokeria

Valmistusohje

1. Keitä kermaa ja sokeria ilman kantta kunnes kastike sakenee, sekoita pohjia myöten välillä.

2. Kuumenna vesi, sokeri ja mausteet kiehuvaksi, sekoita niin että sokeri sulaa.

3. Kuori päärynät ja hauduta ne liemessä kannen alla sopivan pehmeiksi.

4. Valuta päärynät, tarjoile kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Päärynät roseeviinisäDianapäärynätPäärynät mustaherukkakastikkeessa kerman ja tuoreiden viikunoiden keraManteliset minttupäärynät vadelmakastikkeellaPäärynät pähkinäkastikkeellaPäärynät kolakastikkeella
PäärynätKananmunatonGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Kun keität kermaa ja sokeria, saat ihanan makea, sitkeän kastikkeen joka jähmettyy jäähtyessään. Tarjoile päärynät ja kinuskikastike jäätelön kera. Kastike tarjoillaan usein pakastettujen puolukoiden tai karpaloiden kera, jolloin kuuman ja kylmän sekä makean ja happaman kohtaaminen on todella maukas.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät
  • 15.02.202210:22
    Juustosalaatti

    Järjettömän hyvä päärynä-fetasalaatti – täydellisen maun salaisuus piilee mausteseoksessa

  • 11.12.201816:55
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin glögimarinoidut päärynät

  • 30.11.201512:12
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin homejuustopäärynät ja mascarpone-piparkakkuvaahto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Punaviinissä marinoidut päärynät ja kanelijäätelö

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gorgonzolapäärynät