Kinuskipäärynät

Kun keität kermaa ja sokeria, saat ihanan makea, sitkeän kastikkeen joka jähmettyy jäähtyessään. Tarjoile päärynät ja kinuskikastike jäätelön kera. Kastike tarjoillaan usein pakastettujen puolukoiden tai karpaloiden kera, jolloin kuuman ja kylmän sekä makean ja happaman kohtaaminen on todella maukas.

Kuudelle

  • 6 isoa, kovaa päärynää
  • 3 dl kidesokeria
  • 7 dl vettä
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • 1 kanelitanko

Kastike

  • 4 dl kermaa
  • 3 dl sokeria

Valmistusohje

1. Keitä kermaa ja sokeria ilman kantta kunnes kastike sakenee, sekoita pohjia myöten välillä.

2. Kuumenna vesi, sokeri ja mausteet kiehuvaksi, sekoita niin että sokeri sulaa.

3. Kuori päärynät ja hauduta ne liemessä kannen alla sopivan pehmeiksi.

4. Valuta päärynät, tarjoile kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.