12.5.2014. Kinuskikissana tunnettu bloggari Sini Visa leipoo tällä viikolla suussa sulavia herkkuja. Tämä resepti on kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit (Tammi 2014.
Ainekset
Pohja
- 200 g dominokeksejä
- 50 g voita tai margariinia
Täytevaahto
- 5 dl vispikermaa
- 600 g vaniljajogurttia
Valkosuklaatäyte
- ½ täytevaahdosta
- 4 liivatelehteä
- 120 g valkosuklaata
- ½ dl vettä
Tumma suklaatäyte
- ½ täytevaahdosta
- 4 liivatelehteä
- 100 g tummaa suklaata
- ¾ dl vettä
Valmistusohje
Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla.
Murskaa dominot tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljajogurtti. Jaa täytevaahto kahteen yhtä suureen osaan.
Laita kummankin täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Paloittele tumma suklaa ja valkosuklaa eri lautasille ja sulata molemmat mikrossa miedolla lämmöllä.
Kuumenna täytteiden vedet kiehuvaksi. Sulata molempiin liivatteet.
Valmista ensin vaalea täyte, niin sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välillä. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen valkosuklaa ja liivateseos ja toiseen puolikkaaseen tumma suklaa ja liivateseos.
Kaada vuoan keskelle vuorotellen tummaa ja vaaleaa täytettä noin desilitra kerrallaan. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Vinkit
• Reunan voi suojata reunakalvolla tai leivinpaperisuikaleilla. Näin kakku irtoaa siististi vuoasta ja reunastakin tulee näyttävä. Myös reunaan sipaista öljy auttaa irrottamisessa.
• Täytettä voi kaataa enemmänkin kerrallaan – saat leveämmät ja harvemmat raidat.
Resepti kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit (Tammi 2014)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka