Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kinuskikissan seeprakakku

16:24Kinuskikissan seeprakakku
Julkaistu 12.05.2014 07:13

12.5.2014. Kinuskikissana tunnettu bloggari Sini Visa leipoo tällä viikolla suussa sulavia herkkuja. Tämä resepti on kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit (Tammi 2014.

Ainekset

    Pohja

    • 200 g dominokeksejä
    • 50 g voita tai margariinia

    Täytevaahto

    • 5 dl vispikermaa
    • 600 g vaniljajogurttia

    Valkosuklaatäyte

    • ½ täytevaahdosta
    • 4 liivatelehteä
    • 120 g valkosuklaata
    • ½ dl vettä

    Tumma suklaatäyte

    • ½ täytevaahdosta
    • 4 liivatelehteä
    • 100 g tummaa suklaata
    • ¾ dl vettä

    Valmistusohje

    Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla.

    Murskaa dominot tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

    Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljajogurtti. Jaa täytevaahto kahteen yhtä suureen osaan.

    Laita kummankin täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

    Paloittele tumma suklaa ja valkosuklaa eri lautasille ja sulata molemmat mikrossa miedolla lämmöllä.

    Kuumenna täytteiden vedet kiehuvaksi. Sulata molempiin liivatteet.

    Valmista ensin vaalea täyte, niin sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välillä. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen valkosuklaa ja liivateseos ja toiseen puolikkaaseen tumma suklaa ja liivateseos.

    Kaada vuoan keskelle vuorotellen tummaa ja vaaleaa täytettä noin desilitra kerrallaan. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion.

    Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

    Vinkit

    • Reunan voi suojata reunakalvolla tai leivinpaperisuikaleilla. Näin kakku irtoaa siististi vuoasta ja reunastakin tulee näyttävä. Myös reunaan sipaista öljy auttaa irrottamisessa.

    • Täytettä voi kaataa enemmänkin kerrallaan – saat leveämmät ja harvemmat raidat.

    Resepti kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit (Tammi 2014)

    Lisää aiheesta:

    Naked TaatelikakkuDaim-valkosuklaakakkuPopcornkakkuKlassinen tiikerikakkuHellapoliisin Daim-torttuMansikka-rahkahyytelökakku
    SuklaakakkuKakkuTäytekakkuMakuja ja ElämääYstävänpäiväÄitienpäiväKevään juhlatPäivän reseptiHuomenta SuomiAjankohtaistaVideoreseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Suklaakakku
    • 4.4.14:11
      Pääsiäinen

      Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

    • 15.12.202410:00
      Jälkiruoat

      Lämmin mantelisuklaakakku

    • 12.11.202413:27
      Mokkapalat

      Mokkapalamutakakku

    • 13.09.202411:38
      Huomenta Suomi

      Anun mokkakakku

    • 01.04.202213:34
      Vegaaninen

      Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku