Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kinuski-pekaanipiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kahdeksalle

  • 60 g suolatonta voita
  • 2 rkl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • ½ muna
  • 2 rkl kylmää maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoa

Täyte

  • 3 dl siirappia
  • 2 dl fariinisokeria
  • 4 munaa
  • 2 munankeltuaista
  • 60 g suolatonta voita
  • 2 ½ dl pekaanipähkinöitä

Tarjoiluun

  • 2 dl kuohukermaa
  • tilkka konjakkia tai viskiä

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Vatkaa voi, sokeri ja suola sähkövatkaimella kovalla nopeudella, kunnes seos on kermamaista. Vatkaa puoli munaa vaahdoksi, lisää se voivaahtoon ja vatkaa vielä kovalla nopeudella puoli minuuttia. Lisää maito ja vispaa kovalla nopeudella 2 minuuttia. Lisää jauho ja vatkaa keskinopeudella 5 sekuntia, sitten kovalla nopeudella noin 5 sekuntia. Huom. Taikinaa ei pidä ylityöstää. Kaavi taikina kasaan ja muotoile pallero, paina se litteäksi. Pidä jääkaapissa yön yli.

2. Täyte: Sekoita keskenään siirappi, sokeri, munat ja keltuaiset tasaiseksi seokseksi. Sulata voi kasarissa, kunnes se on pähkinänruskeaa. Sekoita voisula seokseen.

3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla leivinpöydällä. Vuoraa taikinalla voideltu piirasvuoka. Pane kylmään 15 minuutiksi. Levitä pekaanipähkinät piirastaikinalle, lusikoi täyte niiden päälle ja paista sitten uunissa 45 minuuttia. Täytteen kuuluu olla vähän juoksevaa uunista otettaessa. Anna piiraan jäähtyä ja vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi ja mausta se tilkalla viskiä tai konjakkia.

Lisää aiheesta:

Torttu valkoisella kuorrutteella ja mansikoillaPakastettu suklaavaahtotorttuPähkinäinen mustikkatorttuMansikkakiusausMantelimaljat kinuskitäytteelläMustikkapiirakka punaviinimarjahyytelöllä
Makeat piirakatKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Mausteisen päivällisen jälkeen maistuu jokin makea. Esimerkiksi cajun-päivällisen jälkeen voit tarjoilla herkullista kinuski-pekaanipiirasta. Tuo piiras tarjolle konjakilla tai viskillä maustetun kermavaahdon kera.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat piirakat
  • 24.2.07:29
    Nopeat ja helpot

    Lehtevät inkivääriset leivokset airfryerissa – suolaista ja makeaa

  • 01.09.202315:28
    Suklaapiirakka

    Vadelmajogurtti-suklaapiirakka

  • 13.09.201920:43
    Omenapiirakka

    Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki

  • 21.05.201913:55
    Raparperipiirakka

    Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti

  • 11.08.201820:00
    Hellapoliisi

    Omena-inkivääripiiras