Kinuski-pekaanipiiras
Mausteisen päivällisen jälkeen maistuu jokin makea. Esimerkiksi cajun-päivällisen jälkeen voit tarjoilla herkullista kinuski-pekaanipiirasta. Tuo piiras tarjolle konjakilla tai viskillä maustetun kermavaahdon kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 60 g suolatonta voita
- 2 rkl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- ½ muna
- 2 rkl kylmää maitoa
- 2 dl vehnäjauhoa
Täyte
- 3 dl siirappia
- 2 dl fariinisokeria
- 4 munaa
- 2 munankeltuaista
- 60 g suolatonta voita
- 2 ½ dl pekaanipähkinöitä
Tarjoiluun
- 2 dl kuohukermaa
- tilkka konjakkia tai viskiä
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Vatkaa voi, sokeri ja suola sähkövatkaimella kovalla nopeudella, kunnes seos on kermamaista. Vatkaa puoli munaa vaahdoksi, lisää se voivaahtoon ja vatkaa vielä kovalla nopeudella puoli minuuttia. Lisää maito ja vispaa kovalla nopeudella 2 minuuttia. Lisää jauho ja vatkaa keskinopeudella 5 sekuntia, sitten kovalla nopeudella noin 5 sekuntia. Huom. Taikinaa ei pidä ylityöstää. Kaavi taikina kasaan ja muotoile pallero, paina se litteäksi. Pidä jääkaapissa yön yli.
2. Täyte: Sekoita keskenään siirappi, sokeri, munat ja keltuaiset tasaiseksi seokseksi. Sulata voi kasarissa, kunnes se on pähkinänruskeaa. Sekoita voisula seokseen.
3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla leivinpöydällä. Vuoraa taikinalla voideltu piirasvuoka. Pane kylmään 15 minuutiksi. Levitä pekaanipähkinät piirastaikinalle, lusikoi täyte niiden päälle ja paista sitten uunissa 45 minuuttia. Täytteen kuuluu olla vähän juoksevaa uunista otettaessa. Anna piiraan jäähtyä ja vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi ja mausta se tilkalla viskiä tai konjakkia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan