Mainos
Makuja: Kinkkusarvet 6:24

Kinkkusarvet

Sarvet on helppo leipoa lehtevistä pakastetaikinoista, eniten makua on voitaikinassa. Kinkkusarvet sopivat niin juhliin, kuin illanviettoon tai ruokaisaksi välipalaksi. Vaihtelua sarviin saat käyttämällä niihin mieliyrttiäsi tai kesällä hortaa eli luonnonyrttejä, vaikkapa voikukkaa tai nokkosta. Paista lehtevät sarvet kuumassa uunissa, 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy. Mikäli teet sarvet Lehtitaikinasta, taikinalevyt ovat ohuempia ja niitä on paketissa 8 kpl, eli tällöin annoksesta syntyy 16 vähän pienempää sarvea.

10 tai 16 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Lehti-, Voi- tai Torttutaikinalevyjä

Täyte

  • 100–150 g yrttituorejuustoa
  • 200–300 g (ylikypsää) palvikinkkua pieninä kuutioina
  • 1 nippu kevätsipulia tai n. 15 cm purjosipulia
  • 1 ruukku basilikaa, timjamia, salviaa tai persiljaa

Pinnalle

  • munaa
  • roseepippureita tai unikon- tai seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista. Leikkaa sulaneet levyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon kulmasta kulmaan halki. Silppua kinkku, sipulinvarret ja ruukullinen tuoretta yrttiä pieniksi kuutioiksi. 

Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinakolmioille, n. 2 rkl/taikinalevy. Ripottele päälle pieneksi kuutioitua palvikinkkua, sipulia ja yrttisilppua.

Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta). Käännä sarven malliin. Nipistä sauma alas tiiviisti kostutetuin sormin. Voitele sarvet munalla, ripottele pinnalle roseepippureita, unikon- tai seesaminsiemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Vinkki: Leivo kesällä Hortasarvet! Kokeile kesällä sarviin yrttien tilalle pieniä nokkosen, siankärsämön ja / tai voikukan lehtiä. Mikäli haluat välttää lihaa, voit käyttää pelkkää hortaa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat