Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kinkkusarvet

6:24Makuja: Kinkkusarvet
Julkaistu 06.05.2016 06:30

MTV LIFESTYLE

10 tai 16 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Lehti-, Voi- tai Torttutaikinalevyjä

Täyte

  • 100–150 g yrttituorejuustoa
  • 200–300 g (ylikypsää) palvikinkkua pieninä kuutioina
  • 1 nippu kevätsipulia tai n. 15 cm purjosipulia
  • 1 ruukku basilikaa, timjamia, salviaa tai persiljaa

Pinnalle

  • munaa
  • roseepippureita tai unikon- tai seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista. Leikkaa sulaneet levyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon kulmasta kulmaan halki. Silppua kinkku, sipulinvarret ja ruukullinen tuoretta yrttiä pieniksi kuutioiksi. 

Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinakolmioille, n. 2 rkl/taikinalevy. Ripottele päälle pieneksi kuutioitua palvikinkkua, sipulia ja yrttisilppua.

Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta). Käännä sarven malliin. Nipistä sauma alas tiiviisti kostutetuin sormin. Voitele sarvet munalla, ripottele pinnalle roseepippureita, unikon- tai seesaminsiemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Vinkki: Leivo kesällä Hortasarvet! Kokeile kesällä sarviin yrttien tilalle pieniä nokkosen, siankärsämön ja / tai voikukan lehtiä. Mikäli haluat välttää lihaa, voit käyttää pelkkää hortaa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Uudenvuoden pikkusuolaiset valmistuvat helposti ja nopeasti – poimi talteen maukkaat reseptitKinkkusarvetKinkkusarvetJuurespannaripihvit paprikarenkaissaTuliset salamivoisarvetTuliset salami-voisarvet pikkujouluihin
Myllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Sarvet on helppo leipoa lehtevistä pakastetaikinoista, eniten makua on voitaikinassa. Kinkkusarvet sopivat niin juhliin, kuin illanviettoon tai ruokaisaksi välipalaksi. Vaihtelua sarviin saat käyttämällä niihin mieliyrttiäsi tai kesällä hortaa eli luonnonyrttejä, vaikkapa voikukkaa tai nokkosta. Paista lehtevät sarvet kuumassa uunissa, 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy. Mikäli teet sarvet Lehtitaikinasta, taikinalevyt ovat ohuempia ja niitä on paketissa 8 kpl, eli tällöin annoksesta syntyy 16 vähän pienempää sarvea.

Tuoreimmat aiheesta

Myllyn Paras
  • 18.12.201708:09
    Joululaatikot

    Bataattilaatikko

  • 02.12.201609:06
    Jälkiruoat

    Blue Velvet -täytekakku Itsenäisyyspäiväksi

  • 30.11.201609:49
    Jälkiruoat

    Lakritsiset joulukuusipiparit

  • 29.11.201610:58
    Välipalat

    Nyhtökaura-joulutortut

  • 28.11.201612:25
    Jälkiruoat

    Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle