Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kinkkupiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokaisa ja värikäs piiras lupaa hyvää. Käytä vain puolet taikinasta ja pakasta loput myöhempää käyttöä varten.

1 satsi piirastaikinaa josta käytät puolet

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 200 g keittokinkkua, hienonnettuna
  • 100 g savukinkkua, hienonnettuna
  • 1 nippu persiljaa, hienonnettuna
  • 1 punainen paprika, kuutioituna
  • ½ punainen chili, hienonnettuna
  • n. 10 pikkusipulia
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa, viipaloituina
  • 200 g herkkusieniä, viipaloituina
  • 1 dl lientä tai kuivaa valkoviiniä
  • 3 rkl voita

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita puolet taikinasta muovikelmussa pakkaseen, laita loput muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Keitä sipulit nopeasti kevyesti suolatussa vedessä. Kuori ne ja ruskista kevyesti voissa pannulla.

4. Ruskista myös sienet.

5. Lado kaikki ainekset uunivuokaan. Kaada päälle viini tai liemi.

6. Kaulitse taikina kanneksi ja peitä vuoka. Pistä kanteen muutama ilmareikä. Käytä mahdollista ylijäämätaikinaa koristeluun. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Sieni-pekonipiirasÄyriäispiiras munalla ja herkkusienilläSipuli-anjovispiirasTomaattipiirasSunnuntaipiiras kanallaPiiras sieni-vihannestäytteellä
KinkkupiirakkaVappuBrunssiLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkupiirakka
  • 13.02.202009:35
    Nopeat ja helpot

    Vähähiilihydraattinen kinkkupiiras – "quiche lorraine" ilman taikinaa

  • 15.12.201714:19
    Hellapoliisi

    Quiche Lorraine eli kinkkupiiras

  • 18.02.201300:00
    Sipulipiirakka

    Ranskalainen sipulipiiras

  • 18.02.201300:00
    Kanapiirakka

    Irlantilaiset broileripiiraset

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pienet kinkku-juustopiiraat