Kinkkupaisti

hana kinkkupaisti hoitaa itse itsensä uunissa sillä aikaa kun voit tehdä jotain hauskaa 1-1 ½ tunnin aikana. Täytä oliiveilla tai jollakin muulla maukkaalla ja värikkäällä, kuten aurinkokuivatuilla tomaateilla, pikkukurkuilla tai parmankinkulla.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 ½ kg kinkkupaisti
  • 15-20 vihreää oliivia pimentolla
  • 1 ½ rkl rosmariinia
  • 1-2 tl timjamia
  • 100 g savustettua porsaankylkeä, kuutioina
  • 2 dl lientä
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl paistolientä
  • 3 dl punaviiniä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Pistele kinkkuun reikiä ja täytä ne oliiveilla, hiero lihaan suolaa ja pippuria.

3. Laita kinkku uunivuokaan, sen ympärille kuutioitua siankylkeä. Ripottele päälle rosmariinia ja timjamia, pistä lihaan lämpömittari. Paista valelematta kunnes sisälämpötila on 82-85 astetta.

4. Vatkaa pannusta maut liemellä, siivilöi ja kuori liemi.

5. Freesaa voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää liemi ja viini. Keitä 10 minuuttia, mausta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!