Kinkkua sienimuhennoksella

Tämän maukkaan ruoan voit tarjoilla riisin tai pastan kera.

Kahdelle-kolmelle

  • 6 viipaletta kevyesti savustettua kinkkua
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl currya
  • 1 pieni paprika, hienonnettuna

Muhennos

  • 200-300 g herkkusieniä, viipaleina
  • 1 rkl margariinia
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 2-3 dl kermaa
  • soijaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Paista sieniä margariinissa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhoja ja lisää kerma, vähän kerrallaan. Mausta suolalla, pippurilla ja soijalla. Keitä vähintään 25 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita hieman muhennosta jokaiselle kinkkuviipaleelle, kääri rullalle ja laita uunivuokaan. Sekoita kerma ja curry, kaada vuokaan. Ripottele päälle paprikaa.

3. Laita vuoka uuniin n. 20 minuutiksi. Levitä päälle loput lämpimästä muhennoksesta, tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja