Kinkkua sienimuhennoksella
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5649802/landscape16_9/515/290/946f870a36d92c55548d5d4c1d101472/vD/934010-5236.jpg)
Tämän maukkaan ruoan voit tarjoilla riisin tai pastan kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdelle-kolmelle
- 6 viipaletta kevyesti savustettua kinkkua
- 1 dl kermaa
- 2 rkl currya
- 1 pieni paprika, hienonnettuna
Muhennos
- 200-300 g herkkusieniä, viipaleina
- 1 rkl margariinia
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- 2-3 dl kermaa
- soijaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Paista sieniä margariinissa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhoja ja lisää kerma, vähän kerrallaan. Mausta suolalla, pippurilla ja soijalla. Keitä vähintään 25 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita hieman muhennosta jokaiselle kinkkuviipaleelle, kääri rullalle ja laita uunivuokaan. Sekoita kerma ja curry, kaada vuokaan. Ripottele päälle paprikaa.
3. Laita vuoka uuniin n. 20 minuutiksi. Levitä päälle loput lämpimästä muhennoksesta, tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka