Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kinkku ja portviinimuhennetut herkkusienet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keittokinkkua ei tarvitse paistaa, sehän on jo kypsää. Sen sijaan sille tekee hyvää nopea pinnan käristys tulikuumalla pannulla.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kahdelle

  • 350 g keittokinkkua
  • 350 g herkkusieniä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 2-3 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • ½ dl portviiniä
  • tilkka soijaa
  • 1/4 dl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Viipaloi kinkku ja herkkusienet. Paista sieniä voissa, kunnes kaikki neste on haihtunut.

2. Ripota sienille jauho, lisää kermaa vähitellen ja sekoitellen, keitä hiljaa vähintään 30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, portviinillä ja soijalla.

3. Käristä kinkkuviipaleet nopeasti hyvin kuumalla pannulla. Tarjoile sienimuhennoksen kanssa ja sirottele pinnalle persiljasilppua.

Lisää aiheesta:

Coq au vin keitetyllä riisilläKananpoika valkoviinikastikkeessaSilakkagratiinia chililläItalialainen lammaspataKananmaksahöystö herkkusienten keraKinkkupaisti
KinkkuaKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkua
  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin kasvisvati kinkun kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Viinimarinoitua kesäkinkkua

  • 10.04.201316:25
    Vappu

    Mansikoita ja kinkkua

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Papaijalohkot savukinkun kera