Kinkku ja portviinimuhennetut herkkusienet

Keittokinkkua ei tarvitse paistaa, sehän on jo kypsää. Sen sijaan sille tekee hyvää nopea pinnan käristys tulikuumalla pannulla.

Kahdelle

  • 350 g keittokinkkua
  • 350 g herkkusieniä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 2-3 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • ½ dl portviiniä
  • tilkka soijaa
  • 1/4 dl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Viipaloi kinkku ja herkkusienet. Paista sieniä voissa, kunnes kaikki neste on haihtunut.

2. Ripota sienille jauho, lisää kermaa vähitellen ja sekoitellen, keitä hiljaa vähintään 30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, portviinillä ja soijalla.

3. Käristä kinkkuviipaleet nopeasti hyvin kuumalla pannulla. Tarjoile sienimuhennoksen kanssa ja sirottele pinnalle persiljasilppua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja