Kinder cupcakes – suussa sulavat Kinderkuppikakut

Janne Katajan Kinderkuppikakkuresepti on suorastaan täydellinen! Resepti löytyy Sanna Kiiskin ja Lee Ehnqvistin kirjasta Ihanat kuppikakut (Paasilinna 2013). Kirjan tuotoista lahjoitetaan rahaa Hope ry:n toiminnan tukemiseen.

n. 12 kpl

  • 125 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 Kinder-patukkaa (21 g/kpl)

Kuorrutus

  • 1/2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1 rkl voita
  • 100 g maitosuklaata

Koristeluun

  • Kinder-suklaata tai valkosuklaalastuja

Valmistusohje

  1. Tee ensin kuorrutus: kiehauta kattilassa kerma ja voi ja ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaa pieninä paloina joukkoon ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.
  2. Sulata voi kattilassa, lisää siihen maito ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi-maitoseos, mutta älä vatkaa enää. Lisää varovasti käännellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina paperisiin vuokiin. Paloittele Kinder-patukat ja upota pari palaa jokaiseen kakkuun. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
  3. Lusikoi kuorrutetta täysin jäähtyneille kakuilla ja koristele Kinder-suklaalla tai valkosuklaalastuilla.


Resepti kirjasta Sanna Kiiski & Lee Ehnqvist: Ihanat kuppikakut (Paasilinna 2013). Kirjan tuottoja lahjoitetaan vähävaraisia lapsiperheitä ja huostaanotettuja lapsia auttavan Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry:n toiminnan tukemiseen.

Parhaat ruokaohjelmat