Julkaistu
Janne Katajan Kinderkuppikakkuresepti on suorastaan täydellinen! Resepti löytyy Sanna Kiiskin ja Lee Ehnqvistin kirjasta Ihanat kuppikakut (Paasilinna 2013). Kirjan tuotoista lahjoitetaan rahaa Hope ry:n toiminnan tukemiseen.
n. 12 kpl
- 125 g voita
- 1 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 5 Kinder-patukkaa (21 g/kpl)
Kuorrutus
- 1/2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1 rkl voita
- 100 g maitosuklaata
Koristeluun
- Kinder-suklaata tai valkosuklaalastuja
Valmistusohje
- Tee ensin kuorrutus: kiehauta kattilassa kerma ja voi ja ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaa pieninä paloina joukkoon ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.
- Sulata voi kattilassa, lisää siihen maito ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi-maitoseos, mutta älä vatkaa enää. Lisää varovasti käännellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina paperisiin vuokiin. Paloittele Kinder-patukat ja upota pari palaa jokaiseen kakkuun. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
- Lusikoi kuorrutetta täysin jäähtyneille kakuilla ja koristele Kinder-suklaalla tai valkosuklaalastuilla.
Resepti kirjasta Sanna Kiiski & Lee Ehnqvist: Ihanat kuppikakut (Paasilinna 2013). Kirjan tuottoja lahjoitetaan vähävaraisia lapsiperheitä ja huostaanotettuja lapsia auttavan Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry:n toiminnan tukemiseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.