Kim Mikkolan Poro XO
Keittiömestari Kim Mikkola valmisti tämän pororuoan Viiden jälkeen -ohjelmassa.
Ainekset
- 400 g poron käristystä
- 1 shalottisipuli
- 1 kokonainen valkosipuli
- 1 peukalon verran inkivääriä
- 50 g pekonia
Lisäksi
- 2 rkl korealaista chilihiutaletta (farmers heat, gochugaru)
- 1 tl sichuanin pippuria
- 0,5 dl ruskeaa sokeria
- 1 rkl suolaa
- 2 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Kim Mikkolan pororuoka valmistuu näin:
1. vaihe
Kuumenna uuni 100 asteeseen. Levitä poronkäristys leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita pelti lämmenneeseen uuniin. Anna poron kypsyä ja kuivua n. 2 tuntia. (Halutessasi voit savustaa "kuivaa" käryä). Paista pekoni pannulla. Säästä rasva.
2. vaihe
Poron ollessa uunissa, on aika kuoria ja kuutioida (brunoise) shalotti, inkivääri, valkosipuli. (Halutessasi, voit myös käyttää tehosekoitinta - lisää tällöin myös öljy ja mausteet mukaan). Kuutioi pekoni.
3. vaihe
Poro, mausteet ja öljy tehosekoittimessa keskenään sekaisin. Kaada seos kattilaan. Lisää rasva pekonien paistamisesta. Lisää poro. Anna hautua 1-2h (voi myös hauduttaa pidempään)
4. vaihe
Mittaa 300g riisiä. Huuhtele kunnes vesi on kirkasta. Valuta. Mittaa kattilaan 400g vettä. Lisää huuhdeltu riisi. Kannen alla hiljalleen "hymyillen" n. 7-10min. Ota riisi pois lämmöltä ja anna vetäytyä. Älä sekoita.
5. vaihe
Annostele riisi kulhoon. XO-kastike niskaan. Paistettu kananmuna päälle, hieman leikattua kevätsipulia.
Thank me later! <3
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti