Kim Mikkolan Poro XO
Keittiömestari Kim Mikkola valmisti tämän pororuoan Viiden jälkeen -ohjelmassa.
Ainekset
- 400 g poron käristystä
- 1 shalottisipuli
- 1 kokonainen valkosipuli
- 1 peukalon verran inkivääriä
- 50 g pekonia
Lisäksi
- 2 rkl korealaista chilihiutaletta (farmers heat, gochugaru)
- 1 tl sichuanin pippuria
- 0,5 dl ruskeaa sokeria
- 1 rkl suolaa
- 2 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Kim Mikkolan pororuoka valmistuu näin:
1. vaihe
Kuumenna uuni 100 asteeseen. Levitä poronkäristys leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita pelti lämmenneeseen uuniin. Anna poron kypsyä ja kuivua n. 2 tuntia. (Halutessasi voit savustaa "kuivaa" käryä). Paista pekoni pannulla. Säästä rasva.
2. vaihe
Poron ollessa uunissa, on aika kuoria ja kuutioida (brunoise) shalotti, inkivääri, valkosipuli. (Halutessasi, voit myös käyttää tehosekoitinta - lisää tällöin myös öljy ja mausteet mukaan). Kuutioi pekoni.
3. vaihe
Poro, mausteet ja öljy tehosekoittimessa keskenään sekaisin. Kaada seos kattilaan. Lisää rasva pekonien paistamisesta. Lisää poro. Anna hautua 1-2h (voi myös hauduttaa pidempään)
4. vaihe
Mittaa 300g riisiä. Huuhtele kunnes vesi on kirkasta. Valuta. Mittaa kattilaan 400g vettä. Lisää huuhdeltu riisi. Kannen alla hiljalleen "hymyillen" n. 7-10min. Ota riisi pois lämmöltä ja anna vetäytyä. Älä sekoita.
5. vaihe
Annostele riisi kulhoon. XO-kastike niskaan. Paistettu kananmuna päälle, hieman leikattua kevätsipulia.
Thank me later! <3
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta