Mainos

Keittiömestari Kim Mikkola valmisti tämän pororuoan Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Ainekset

  • 400 g poron käristystä
  • 1 shalottisipuli
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 1 peukalon verran inkivääriä
  • 50 g pekonia

Lisäksi

  • 2 rkl korealaista chilihiutaletta (farmers heat, gochugaru)
  • 1 tl sichuanin pippuria
  • 0,5 dl ruskeaa sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 2 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Kim Mikkolan pororuoka valmistuu näin:

1. vaihe

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Levitä poronkäristys leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita pelti lämmenneeseen uuniin. Anna poron kypsyä ja kuivua n. 2 tuntia. (Halutessasi voit savustaa "kuivaa" käryä). Paista pekoni pannulla. Säästä rasva.

2. vaihe

Poron ollessa uunissa, on aika kuoria ja kuutioida (brunoise) shalotti, inkivääri, valkosipuli. (Halutessasi, voit myös käyttää tehosekoitinta - lisää tällöin myös öljy ja mausteet mukaan). Kuutioi pekoni.

3. vaihe

Poro, mausteet ja öljy tehosekoittimessa keskenään sekaisin. Kaada seos kattilaan. Lisää rasva pekonien paistamisesta. Lisää poro. Anna hautua 1-2h (voi myös hauduttaa pidempään)


4. vaihe

Mittaa 300g riisiä. Huuhtele kunnes vesi on kirkasta. Valuta. Mittaa kattilaan 400g vettä. Lisää huuhdeltu riisi. Kannen alla hiljalleen "hymyillen" n. 7-10min. Ota riisi pois lämmöltä ja anna vetäytyä. Älä sekoita.

5. vaihe

Annostele riisi kulhoon. XO-kastike niskaan. Paistettu kananmuna päälle, hieman leikattua kevätsipulia.

Thank me later! <3

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja