Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kim Mikkolan Poro XO

MTV
Julkaistu 24.09.2021 15:30

MTV LIFESTYLE

Keittiömestari Kim Mikkola valmisti tämän pororuoan Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Ainekset

  • 400 g poron käristystä
  • 1 shalottisipuli
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 1 peukalon verran inkivääriä
  • 50 g pekonia

Lisäksi

  • 2 rkl korealaista chilihiutaletta (farmers heat, gochugaru)
  • 1 tl sichuanin pippuria
  • 0,5 dl ruskeaa sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 2 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Kim Mikkolan pororuoka valmistuu näin:

1. vaihe

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Levitä poronkäristys leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita pelti lämmenneeseen uuniin. Anna poron kypsyä ja kuivua n. 2 tuntia. (Halutessasi voit savustaa "kuivaa" käryä). Paista pekoni pannulla. Säästä rasva.

2. vaihe

Poron ollessa uunissa, on aika kuoria ja kuutioida (brunoise) shalotti, inkivääri, valkosipuli. (Halutessasi, voit myös käyttää tehosekoitinta - lisää tällöin myös öljy ja mausteet mukaan). Kuutioi pekoni.

3. vaihe

Poro, mausteet ja öljy tehosekoittimessa keskenään sekaisin. Kaada seos kattilaan. Lisää rasva pekonien paistamisesta. Lisää poro. Anna hautua 1-2h (voi myös hauduttaa pidempään)

4. vaihe

Mittaa 300g riisiä. Huuhtele kunnes vesi on kirkasta. Valuta. Mittaa kattilaan 400g vettä. Lisää huuhdeltu riisi. Kannen alla hiljalleen "hymyillen" n. 7-10min. Ota riisi pois lämmöltä ja anna vetäytyä. Älä sekoita.

5. vaihe

Annostele riisi kulhoon. XO-kastike niskaan. Paistettu kananmuna päälle, hieman leikattua kevätsipulia.

Thank me later! <3

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Bao bun Shao Xing rapealla kanalla, Then reseptiMasterChef: Soija-hunajalohi – Ellan reseptiAnkkaa ja keittobanaanejaTsekkiläinen vasikkahöystöLihapata monelleLipeäkala valkokastikkeen, hernepyreen ja sinapin kera
PoronkäristysViiden jälkeenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Poronkäristys
  • 24.09.202115:30
    Viiden jälkeen

    Kim Mikkolan Poro XO

  • 18.02.201300:00
    Riista

    Riistakäristystä ja pastaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riistakäristyspannu kantarellien kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronkäristyspata herkkusienten kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronkäristys sienten ja punasipulin kera