Tämä kakku on yhtä nopea tehdä kuin Räikkösen käynti varikolla. Kakku ei myöskään kestä aikaa: parasta se on juuri uunista otettuna. Tarjoile haalea kakku hyvän kahvin kera, kenties pläjäytät kakkulautaselle vielä nokareen kermavaahtoa, saat takuulla loistoleipurin maineen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
8-10 palaa
- 4 dl vehnäjauhoa
- 1 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/4 g sahramia (½ pakkausta)
- 75 g voita
- 2 dl maitoa
Vuokaan
- voita ja korppujauhoa
Koristeluun
- 4 rkl raesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä (torvellinen) noin 1 ½ litran vetoinen kakkuvuoka. Mittaa kulhoon jauho, sokeri ja leivinjauhe ja sekoita. Lisää voi kuutioina jauhoseokseen.
2. Sekoita sahrami maitoon ja hämmennä jauhoseokseen. Lusikoi taikina vuokaan ja sirottele päälle raesokeria.
3. Paista kakkua 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!