Kilpa-ajajan sahramikakku
Tämä kakku on yhtä nopea tehdä kuin Räikkösen käynti varikolla. Kakku ei myöskään kestä aikaa: parasta se on juuri uunista otettuna. Tarjoile haalea kakku hyvän kahvin kera, kenties pläjäytät kakkulautaselle vielä nokareen kermavaahtoa, saat takuulla loistoleipurin maineen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
8-10 palaa
- 4 dl vehnäjauhoa
- 1 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/4 g sahramia (½ pakkausta)
- 75 g voita
- 2 dl maitoa
Vuokaan
- voita ja korppujauhoa
Koristeluun
- 4 rkl raesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä (torvellinen) noin 1 ½ litran vetoinen kakkuvuoka. Mittaa kulhoon jauho, sokeri ja leivinjauhe ja sekoita. Lisää voi kuutioina jauhoseokseen.
2. Sekoita sahrami maitoon ja hämmennä jauhoseokseen. Lusikoi taikina vuokaan ja sirottele päälle raesokeria.
3. Paista kakkua 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti