Kikhernesosekeitto
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 400 g säilykekikherneitä
- 1 sipuli
- 8 dl kanalientä
- 2 dl kermaa
- 1 tl paprikajauhetta
- suolaa
- pippuria
- 80 g savustettua poroleikkelettä
- tuoretta kirveliä
Valmistusohje
Hienonna ja kuullota sipuli kattilassa. Lisää kikherneet ja kanaliemi. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Lisää kerma, nosta kattila levyltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Leikkaa poroleikkele ohuiksi suikaleiksi. Annostele keitto kulhoihin ja ripottele porosuikaleet päälle. Koristele lopuksi kirvelillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa