Kikhernekeitto ja limettimarinoidut herkkusienet

Aloita ateria keitolla, joka saa jännittävän makunsa juustokuminasta ja joka tarjotaan marinoitujen herkkusienten kera. Lisänä maistuvat rapeiksi paistetut leipäviipaleet.

4 annosta

  • 320 g kuivattuja kikherneitä
  • 1 sipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 1 ½ dl vettä
  • 2½ dl ranskankermaa
  • 1/4 tl juustokuminaa

Marinoidut herkkusienet

  • 240 g herkkusieniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • ripaus chilijauhetta
  • 1 limetti

Leivät

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 rkl voita
  • suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta

Valmistusohje

1. Marinoidut herkkusienet: harjaa ja viipaloi herkkusienet. Sekoita oliiviöljy, korianteri ja chilijauhe. Raasta limetin kuori, purista mehu ja sekoita kuoriraaste ja mehu marinadiin. mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele herkkusieniviipaleet marinadiin ja jätä hetkeksi maustumaan.

2. Keitto: Pane kikherneet likoamaan. Kuorii ja paloittele sipuli. Keitä kikherneitä, sipulia ja laakerinlehteä vedessä, kunnes herneet ovat täysin pehmeitä. Soseuta herneet ja sipuli ja lisää ranskankerma. Mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla.

3. Puolita vaaleat leipäviipaleet ja paista ne voissa kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Annostele keitto neljälle lämpimälle syvälle lautaselle. Lusikoi keiton päälle marinoidut herkkusienet ja tarjoa jokaisen annoksen lisänä leipäpala.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!