Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

Sami Repo/Tammi
Julkaistu 18.10.2017 08:52

MTV LIFESTYLE

Ainekset (4 annosta)

  • 300 g kanan jauhelihaa
  • 1 rkl jauhettuja korianterinsiemeniä
  • 8 g (vajaa 2 tl) suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • 300 g kermaa
  • 4 kananmunaa
  • vettä
  • maissihiutaleita
  • vehnäjauhoja

Sriracha-majoneesi

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 dl majoneesia
  • 7 rkl sriracha-kastiketta
  • 3 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita jauheliha, korianterinsiemenet, suola ja mustapippuri yleiskoneessa. Lisää kerma joukkoon ohuena nauhana.

Muotoile massasta noin 60 gramman painoisia kananugetteja leivinpaperille pellille. Paista uunissa 10 minuuttia tai kunnes nugetit ovat kypsiä. Anna jäähtyä.

Riko kananmunat kulhoon, lisää joukkoon tilkka vettä ja vatkaa munien rakenne rikki. Murskaa maissihiutaleet muruksi. Pyöräytä nugetit ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi maissihiutalemuruissa.

Friteeraa leivitettyjä nugetteja 180-asteisessa öljyssä, kunnes niiden väri on kauniin kullanruskea. Nostele nugetit öljystä talouspaperin päälle.

Tämä herkullinen kanaresepti on keittiöpäällikkö Kari Aihisen käsialaa teoksesta Kape 24h (Tammi 2017). – Tässä henkilökuntamme rakastamassa kanaruoassa kaappeihin jääneiden raaka-aineiden hyötykäyttö on parhaimmillaan – ja resepti onnistuu takuulla kotikeittiössäkin. Rapea frittikana maistuu täydelliseltä thaimaalaisella sriracha-chilikastikkeella maustetun majoneesin kanssa, Aihinen kertoo kirjassa.


Valmista majoneesi. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne muiden ainesten kanssa. Anna majoneesin maustua jääkaapissa peitettynä noin 2 tuntia. Tarjoa nugettien kanssa.

Lisää aiheesta:

MasterChef VIP: Friteerattua kanan sisäfilettä, teryakikastiketta ja sushiriisiä – Miska Haakanen reseptiButter chicken – se paras ohje intialaiseen voikanaanItkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pastaKanavartaat ja sataykastikeMantelinen broileripataKanaa intialaisessa kermakastikkeessa
KanaaKari AihinenPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati