Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevyesti paistetut tartarpihvit juureskakkusten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tartarpihviin kannattaa valita parasta naudanpaistia. Helpoiten lihan jauhaminen onnistuu tehosekoittimella. Tarjoa lisänä juureskakkua ja timjamikastiketta.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 400 g parasta naudanpaistia
  • 1 iso sipuli
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Juureskakkuset

  • 3 porkkanaa
  • 150 g juuriselleriä
  • 4 isoa perunaa
  • hieman purjoa
  • 2 rkl voita

Timjamikastike

  • 2 dl kasvislientä
  • 1 ruukku tuoretta timjamia
  • muutama persiljanoksa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl voita

Valmistusohje

1. Juureskakkuset: Kuori ja suikaloi porkkanat, juuriselleri ja perunat. Suikaloi myös noin 10 cm:n pala purjon vihreää osaa. Pane kaikki kasvikset siivilään ja purista niistä ylimääräinen neste. Muotoile suikaleet kakkusiksi. Paista kakkusia teflonpannulla pienessä määrässä voita 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat sopivan rapeita.

2. Timjamikastike: Kiehauta kasvisliemi. Hienonna persiljaa ja timjamia hieman. Pane yrtit, paloiteltu voi ja valkosipulinkynnet tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi vihreäksi tahnaksi, ohenna hieman kasvisliemellä. Vatkaa timjamivoi jäljelle jääneeseen kasvisliemeen juuri ennen tarjoilua ja mausta kevyesti suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

3. Tartarpihvi: Paloittele liha ja sipuli ja jauha ne tehosekoittimessa lyhyissä jaksoissa. Mausta seos suolalla ja vastajauhetulla pippurilla ja muotoile siitä 4 pihviä. Ruskista kuumalla paistinpannulla nokare voita. Paista pihvit nopeasti, puoli minuuttia kummaltakin puolelta.

Lisää aiheesta:

Lammasjauhelihapihvit ja papusalaattiLihapyörykät intialaisessa tomaattikastikkeessaPeruna-kasvispihvitPihvejä ja banaaneja papupedilläAnkanrintaa viinimarjakastikkeessaLampaanpaistia perunagratiinin ja voikastikkeen kera
TartarLisäkeruoatKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Tartar
  • 7.5.14:24
    Liha

    Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar

  • 24.01.202007:48
    Blinit

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 07.01.201614:16
    Poronpaisti

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Siikatartar

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalatartar