Kevyesti paistetut tartarpihvit juureskakkusten kera
Tartarpihviin kannattaa valita parasta naudanpaistia. Helpoiten lihan jauhaminen onnistuu tehosekoittimella. Tarjoa lisänä juureskakkua ja timjamikastiketta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 400 g parasta naudanpaistia
- 1 iso sipuli
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Juureskakkuset
- 3 porkkanaa
- 150 g juuriselleriä
- 4 isoa perunaa
- hieman purjoa
- 2 rkl voita
Timjamikastike
- 2 dl kasvislientä
- 1 ruukku tuoretta timjamia
- muutama persiljanoksa
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 rkl voita
Valmistusohje
1. Juureskakkuset: Kuori ja suikaloi porkkanat, juuriselleri ja perunat. Suikaloi myös noin 10 cm:n pala purjon vihreää osaa. Pane kaikki kasvikset siivilään ja purista niistä ylimääräinen neste. Muotoile suikaleet kakkusiksi. Paista kakkusia teflonpannulla pienessä määrässä voita 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat sopivan rapeita.
2. Timjamikastike: Kiehauta kasvisliemi. Hienonna persiljaa ja timjamia hieman. Pane yrtit, paloiteltu voi ja valkosipulinkynnet tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi vihreäksi tahnaksi, ohenna hieman kasvisliemellä. Vatkaa timjamivoi jäljelle jääneeseen kasvisliemeen juuri ennen tarjoilua ja mausta kevyesti suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
3. Tartarpihvi: Paloittele liha ja sipuli ja jauha ne tehosekoittimessa lyhyissä jaksoissa. Mausta seos suolalla ja vastajauhetulla pippurilla ja muotoile siitä 4 pihviä. Ruskista kuumalla paistinpannulla nokare voita. Paista pihvit nopeasti, puoli minuuttia kummaltakin puolelta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa