Kevätsipulia juustokastikkeella
Nykyään kevätsipulia saa lähes vuoden ympäri. Tässä tarjoilemme sipulit klassisen juustokastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 nippu kevätsipulia
- suolaa ja vettä
Juustokastike
- 3 rkl voita
- ½ dl vehnäjauhoja
- 5 dl kermamaitoa
- 100 g emmentalraastetta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Juustokastike: Sulata voi kattilassa, sekoita mukaan jauhot. Lisää kermamaitoa vähän kerrallaan, samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia. Lisää juusto, suola ja pippuri, sekoita ja anna juuston sulaa kunnolla. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.
2. Puhdista sipulit ja laita ne kattilaan. Kuumenna siinä kevyesti suolattua vettä ja keitä n. 5 minuuttia, kunnes sipulit ovat täysin pehmeitä. Valuta lävikössä.
3. Asettele sipulit lämpimälle tarjoiluvadille ja kaada juustokastike päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti