Kevätsipulia juustokastikkeella

Nykyään kevätsipulia saa lähes vuoden ympäri. Tässä tarjoilemme sipulit klassisen juustokastikkeen kera.

Neljälle

  • 1 nippu kevätsipulia
  • suolaa ja vettä

Juustokastike

  • 3 rkl voita
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl kermamaitoa
  • 100 g emmentalraastetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Juustokastike: Sulata voi kattilassa, sekoita mukaan jauhot. Lisää kermamaitoa vähän kerrallaan, samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia. Lisää juusto, suola ja pippuri, sekoita ja anna juuston sulaa kunnolla. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Puhdista sipulit ja laita ne kattilaan. Kuumenna siinä kevyesti suolattua vettä ja keitä n. 5 minuuttia, kunnes sipulit ovat täysin pehmeitä. Valuta lävikössä.

3. Asettele sipulit lämpimälle tarjoiluvadille ja kaada juustokastike päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!