Nykyään kevätsipulia saa lähes vuoden ympäri. Tässä tarjoilemme sipulit klassisen juustokastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 nippu kevätsipulia
- suolaa ja vettä
Juustokastike
- 3 rkl voita
- ½ dl vehnäjauhoja
- 5 dl kermamaitoa
- 100 g emmentalraastetta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Juustokastike: Sulata voi kattilassa, sekoita mukaan jauhot. Lisää kermamaitoa vähän kerrallaan, samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia. Lisää juusto, suola ja pippuri, sekoita ja anna juuston sulaa kunnolla. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.
2. Puhdista sipulit ja laita ne kattilaan. Kuumenna siinä kevyesti suolattua vettä ja keitä n. 5 minuuttia, kunnes sipulit ovat täysin pehmeitä. Valuta lävikössä.
3. Asettele sipulit lämpimälle tarjoiluvadille ja kaada juustokastike päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.